NIEUWSRoksan

Roksan introduceert K2 lijn


Redactie HiFi.nl | 01 februari 2009 | Roksan

(Ingezonden mededeling)

De Roksan K2 Geïntegreerde Versterker en K2 CD-speler zijn de opvolgers van de veelgeprezen L.III serie. Dankzij nieuwe ontwerpen en materialen heeft Roksan naar eigen zeggen het schijnbaar onmogelijke gepresteerd: de weergavekwaliteit van de voorganger overtreffen en dat voor een lagere prijs.
 
De K2 geïntegreerde versterker heeft volgens Roksan een krachtiger, dynamischer, meer gedetailleerde ‘allround’ weergave. Hij heeft bijna hetzelfde vermogen (125 W/8 ohm), maar het nieuwe ontwerp zorgt voor een moeiteloze - bijna ‘aardschokkende’ - dieplaagweergave. Dankzij 5 lijningangen, MM phono-ingang, Tape-ingang plus Bypass-ingang is hij bijzonder flexibel in elk systeem in te passen. In de prijsklasse is hij eigenlijk zonder concurrentie, aldus de fabrikant.

De K2 CD-speler heeft volgens Roksan een verbazingwekkend uitgebalanceerde en strakke weergavekwaliteit met een echte ‘body’ die een uitdaging zal zijn voor audiocomponenten uit veel hogere prijsklassen. Hij heeft bovendien maar liefst drie digitale uitgangen: coax, optisch plus XLR AES/EBU.

Bijzonder is volgens de fabrikant ook de Roksan RMX-108 afstandsbediening. Dankzij het grote overzichtelijke LCD-display, de programmeerbaarheid, de ‘leermogelijkheid en bewegingssensor maakt deze het dagelijkse gebruik erg eenvoudig.

Voor de K2 introduceert Roksan ook een nieuw uiterlijk in zwart of zilver aluminium die de serie een uitstraling geeft die je normaliter pas bij veel duurdere componenten zou verwachten.

De Roksan Kandy K2 Integrated Amplifier en K2 CD Player zijn leverbaar in zwart en zilver vanaf januari 2009 en de verkoopprijs (voor elk) is 999 euro.

 

EDITORS' CHOICE