Nagra BPS

Redactie HiFi.nl | 26 januari 2009 | Nagra

Na de lancering van de Nagra VPS phono voorversterker tijdens de Consumer Electronic Show van vorig jaar in Las Vegas, brengt het Zwitserse merk dit jaar een nieuw verkleind model met transistoren: de Nagra BPS (Bipolar Phono Stage).

Het verkleinde formaat van de Nagra BPS phono voorversterker is het resultaat van het gebruik van een volledige solid-state technologie, die goedkoper is dan de technologie in de VPS. De BPS verbruikt zo weinig electriciteit dat de versterker het 100 uur vol houdt op een 9 volts batterij.

Nagra BPS

De ontwikkelaars van de Nagra BPS hebben een gesimplificeerde aanpak gekozen waar het gaat om de functies. Nagra behield wel de populaire load aanpassing die je ook terugvindt op het VPS model. Deze load aanpassing maakt het mogelijk, met kleine plug-in modules, om de gewenste afstelling te verkrijgen tussen de voorversterker en de gebruikte draaitafel arm.

Nagra BPS

Het apparaat ondersteunt zowel Moving Coils (MC) als Moving Magnet Cartridges (MM). De electronica is gemonteerd op een enkel moederbord en gebruiken alleen discrete componenten die voldoen aan de JAN standaard. Geselecteerde en passende bipolaire transistoren verzorgen de versterking. De capacitors op het signal path zijn van een audiofiele kwaliteit. De precizie resistors tot slot zijn MELF (Metal Electrode Leadless Face).

De MC input transformatoren zijn ontworpen door Nagra, die een unieke kennis heeft op dit gebied. Vooral waar het gaat om de gevoelige microfoon inputs op professionele recorders. De afwerking is, volgens Nagra standaard, gemaakt van aluminium.

Nagra BPS

De Nagra BPS phone voorversterker staat voor uitstekende prestaties. Divers, simpel en makkelijk te gebruiken en bedoeld om samen te werken met de beste morderne draaitafels.


EDITORS' CHOICE