Nieuwe interlinks van ASI


Redactie HiFi.nl | 19 januari 2009 | Acoustic System

(Ingezonden mededeling)

Wat er gebeurt als je de 10 geboden van de kabelfabrikant over boord gooit en van de grond af een nieuwe kabellijn ontwerpt?

Franck Tchang, voormalig juwelier, muzikant, ‘Master of the Air’ (met zijn Acoustic System resonatoren) en bezielde eigenaar van ASI werkt al een hele tijd in alle stilte aan een wel héél revolutionaire kabellijn. Hij gooit hierbij alle bestaande dogma’s en richtlijnen overboord en begint dus echt vanaf de grond opnieuw te ontwerpen.

Géén fancy designs, trendy verpakkingen, exotische materialen of dito audiofiele connectoren maar absolute muzikaliteit, neutraliteit, correct fasegedrag, snelheid en vooral ook betaalbaarheid zijn de uitgangspunten.

Franck bouwt bij het ontwikkelen van de kabels verder op zijn opgedane ervaringen met de ASI resonatoren. Hij slaagt er wonderwel in zijn technologie, die gebaseerd is op het gebruik van 5 verschillende legeringen van edelmetaal, over te brengen naar zijn kabel ontwerpen.

Eigenzinnig is als hij is, kiest Franck voor puur koper voor de positieve en zilver voor de negatieve geleider. In beide geleiders samen worden diverse segmenten van dezelfde edelmetaal legeringen als in de resonatoren (goud, platina, zilver) op heel specifieke plaatsen aangebracht. Het unieke ontwerp biedt bij de de interconnects de mogelijkheid om de absolute fase 180° te draaien, gewoon door ze omgekeerd te installeren.

Het resultaat is volgens de importeur verbluffend; een heel mooi harmonisch en coherent beeld, zeer natuurlijk klinkend, verbazend snel en zonder fase verschuivingen. Momenteel zijn de kabels reeds de referentie kabels van een selecte groep reviewers! De Liveline’s kregen dan ook bijna onmiddellijk, nog voor de officiële lancering, een Blue Moon Award van 6moons.com voor ontwerp, implementatie en effectiviteit.

Prijzen:

Liveline interconnects RCA vanaf 650 euro voor 1 meter
Liveline interconnects XLR vanaf 950 euro voor 1 meter
Liveline Digital RCA/RCA: 375 euro voor 1 meter
Liveline speaker kabels: 1450 euro voor 2.4 meter stereo paar
Liveline netsnoeren zijn er vanaf 850 voor 1.8 meter

Alle kabels zijn op aanvraag verkrijgbaar in aangepaste lengtes.

EDITORS' CHOICE