NIEUWSMarantz

Nieuwe projector Marantz: VP11S2

Redactie HiFi.nl | 07 januari 2009 | Marantz

(Ingezonden mededeling)

Marantz introduceert met trots haar nieuwe vlaggenschip High Definition DLP projector, de VP-11S2. Met een naar eigen zeggen verbluffende contrastverhouding van 15.000:1 (native) en een hoge lichtopbrengst van 850 ANSI lumen biedt het ontwerp een van de mooiste (groot)beelden via een palet van 68 miljard kleuren.

Naast een zeer gespecialiseerde, custom-built lens van Konica Minolta, implementeert de VP-11S2 een high-speed, een nieuw ontwikkeld 7-segments kleurenwiel met ND-filter (neutraledichtheidsfilter). Het heeft ook een nieuwe en geoptimaliseerde, selecteerbaar dual irissysteem voor nog mee flexibiliteit, dat brightness en contrast maximaliseert.

Uitgevoerd in het zwart, is de VP-11S2 DLP-projector in staat om beelden weer te geven met een resolutie van 1920 x 1080 progressive (0180p), dankzij toepassing van de allernieuwste DLPTM 0.95-inch 1080p single DMD-chip van Texas Instruments. In combinatie met een 10-bits professionele Gennum GF9351 Video Excellence Processing (VXP) chipset herschrijven de beelden de regels voor zowat elke imaging-oplossing.

Verder vindt u nog CEC (Chroma Error Compensatie) voor scherpe randen; op maat gemaakte optica met uitgebreide zoomfunctie voor betrouwbare en zeer getrouwe beelden, een tweetal HDMI1.3-ingangen, Deep Color ondersteuning, en een afstandsbediening met backlightfunctie.

Tot slot is het geheel verpakt in een geluidsarm chassis van gegoten aluminium dat praktisch geen ventilatorgeluid doorlaat. Deze behuizing, alsmede het optische pad, zijn dubbel afgedicht zodat er geen lichtlekkage optreedt en tevens volledig afgeschermd om te voorkomen dat er stof in de
lichtbron terecht kan komen.

De Marantz VP-11S2 is per heden verkrijgbaar in de kleur zwart en kost 12.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE