NIEUWSMarantz

Marantz BD 7003 Blu-ray speler

Redactie HiFi.nl | 16 december 2008 | Marantz

(Ingezonden mededeling)

De BD7003 bouwt voort op Marantz’ bewezen ervaring in het ontwikkelen van de beste universele videobronnen in hun klasse, nu met Blu-ray afspeelmogelijkheid.

De €899,- kostende machine biedt uitzonderlijke afspeelkwaliteit, of het nu van een Blu-ray is, een DVD met upscaling of een compact disc. Naast een volledig metalen behuizing met het nieuwe ‘Reference Standard’ M1 design heeft de BD7003 een dubbellaags bodemplaat, een gedeeltelijk van aluminium vervaardigd voorpaneel en substantiële, schokabsorberende poten om elke trilling, die de kwaliteit nadelig kan beïnvloeden, op te heffen. Ondanks zijn slanke vormgeving weegt hij nog steeds een flinke 7kg.

Het resultaat is een model met mooie, strakke lijnen dat garant staat voor het beste beeld en geluid, aldus de importeur. De BD7003 (Profile 1.1) levert een Full High Definition 1080p beeld met 24 frames per seconde, net zoals bij ‘echte’ films het geval is. Het beeld is afkomstig van de kwalitatief zeer hoogwaardige 150MHz/12-bit Video D/A Converter van UniPhier. Deze ondersteunt 36-bit Deep Color via de HDMI 1.3a-uitgang.

De BD7003 voert de High Definition audioformaten Dolby TrueHD en DTS HD Master Audio uit via HDMI voor decodering in een AV-receiver of processor. Het is ook mogelijk de originele HD-audio geconverteerd als ‘lossless’ 7.1 PCM signaal uit te voeren. Dit betekent dat de BD7003 op elke bestaande Marantz AV-receiver kan worden aangesloten die voorzien is van een HDMIingang,
zelfs als er geen decoders aan boord zijn. Bovendien speelt de BD7003 niet alleen Blu-ray schijven af, maar biedt ook upscaling van uw DVD-collectie naar 1080p zodat ook deze op een geheel nieuw niveau ervaren kunnen worden.

Als u een audiofiel bent zult u de BD7003 zijn 24-bit/192kHz audio DAC’s en Pure Direct mogelijkheid waarderen. Deze laatstgenoemde schakelt het display en de videouitgangen uit om zelfs de meest subtiele storingen te minimaliseren voor de allerbeste geluidskwaliteit.

De BD7003 speelt ook MP3- en WMA-bestanden, foto-CD’s (met JPEG of Kodak-formaten) en DivX 6.o schijven (zoals gecertificeerd door DivX voor weergave van 1080p Blu-ray). Een handige SD-kaartlezer stelt u in staat om deze high definition films, foto’s en muziek af te spelen. Als de verlichting in uw kamer gedimd is laat de ‘Glow-key’ afstandsbediening u zien welke knoppen u indrukt zodat u niet plotseling uw favoriete film onderbreekt, en het is tevens mogelijk het display ermee te dimmen. Een automatische screensaver vermindert de brightness van het scherm met 75% wanneer u niet aan het kijken bent.

De Marantz BD7003 is inmiddels verkrijgbaar in de kleur zwart.

MERK

EDITORS' CHOICE