NIEUWSMeridian

Meridian Audio neemt Sooloos over

Max Delissen | 15 december 2008 | Meridian

Afgelopen week is bekend geworden dat Meridian Audio het Amerikaanse bedrijf Sooloos heeft overgenomen. Sooloos produceert zeer hoogwaardige multimedia-server systemen.

Dit soort overnames worden doorgaans vooraf gegaan door een periode van geruchten, iets dat beide bedrijven zorgvuldig hebben weten te vermijden. Deze aankoop past perfect in de vooruitstrevende bedrijfsstrategie die Meridian al decennia lang hanteert. Het Britse bedrijf was zowel op het gebied van digitale audio als multiroom één van de eersten op de markt die dergelijke systemen in audiofiele kwaliteit aanbood. Het is dan ook duidelijk dat Meridian op het gebied van streaming audio en multimedia een reputatie hoog te houden heeft. Geheel in die lijn ligt de overname van een kwalitatieve marktleider dan ook voor de hand.

Beide bedrijven hebben de overname afgelopen week op hun websites bekend gemaakt. Welk bedrag er met de overname gemoeid is wordt niet onthuld. Wel is bekend gemaakt dat beide merken onder hun eigen naam en identiteit blijven bestaan, en dat de samenwerking vooralsnog vooral op technisch- en research-niveau zal plaatsvinden. Wat deze overname voor de distributie van de producten van Sooloos in Nederland betekent is op dit moment nog niet bekend. Zodra daar duidelijkheid over is zullen Viertron (de Nederlandse importeur van Meridian) en More Music (Sooloos) met een gezamenlijke persverklaring komen.


EDITORS' CHOICE