NIEUWSMirage

Mirage introduceert mini subwoofers

Redactie HiFi.nl | 08 december 2008 | Mirage

(ingezonden mededeling)

De subwoofer is een cruciaal onderdeel in iedere goede thuisbioscoop. Dat niet iedereen een kloeke luidsprekerkast in zijn woonkamer wil hebben staan maakt een subwoofer niet altijd even geliefd. De ingenieurs van Mirage zijn aan de slag gegaan met dit gegeven en hebben een nieuw, kubusontwerp ontwikkeld. Het nieuwe ontwerp omvat uitvindingen die Mirage zowel eerder toepaste als volledig nieuwe ideeën.Het resultaat is een tweetal subwoofers die wél uw woonkamer vullen met adembenemend krachtige lage tonen zonder deze op te vullen met grote luidsprekerkasten. Het geheim? Mirage gebruikt een krachtige versterker gekoppeld aan maar liefst drie woofers die zo voor nodige de luchtverplaatsing zorgen. Van deze drie woofers zijn er twee passief en één actief, met andere woorden de versterker stuurt één woofer aan voor de in- en uitgaande beweging van zodat de andere twee een tegenovergestelde beweging kunnen maken. Grootste voordeel van dit ontwerp is de mogelijkheid om een kleiner kastontwerp te gebruiken dan de gebruikelijke basreflex modellen.

Zoals gezegd is de grootte of beter gezegd het kleine formaat van de nieuwe Mirage Mini subs het grootste pluspunt. De M-M8 is krachtigste van de twee subwoofers en met een formaat van slechts 22 bij 22 bij 22 centimeter misstaat deze compacte geweldenaar eigenlijk nergens. Zijn deze afmetingen nog te omvangrijk? Dan is de M-M6 een absoute aanrader, deze meet slechts 20 centimeter aan alle zijden! Ondanks de bescheiden afmetingen is Mirage er wel in geslaagd om krachtige versterkers van respectievelijk 1.200 en 800 Watt in te bouwen.De subwoofers zijn beschikbaar in een fraaie hooglans zwart lak en zijn uiteraard toegerust met alle benodigde aansluitmogelijkheden en instelmogelijkheden. Ondanks de toegepaste geavanceerde technieken is Mirage toch in staat gebleven om de prijzen klein te houden, want al voor slechts 399 euro kunt u in het bezit komen van zo’n fijne kleine subwoofer.

Meer informatie en dealeradressen kunt u terug vinden op www.lookenlisten.nl of neem contact op met het Look en Listen info- en democentrum in Geldermalsen, telefoon 0345-588082.


EDITORS' CHOICE