NIEUWSDenon

Ook A-Upgrade voor Denon AVP-A1HD


Redactie HiFi.nl | 20 november 2008 | Denon

(ingezonden mededeling)

Evenals bij de AVC-A1HD, AVR-4308 en AVR-3808 is het vanaf heden mogelijk om ook het topmodel AVP-A1HD op te waarderen met de nieuwste technologie uit het huis van ‘de geluidsverbeteraars uit de USA’: Audyssey Dynamic Volume.

Audyssey Dynamic Volume lost het probleem op wat iedereen kent wanneer men bijvoorbeeld naar een TV-show of TV-film zit te kijken en er komt een reclameblok voorbij. Het volumeverschil is dusdanig groot dat men snel naar de volumeregelaar op de afstandsbediening moet grijpen om het volume naar een comfortabel niveau te krijgen. Zou het niet geweldig zijn wanneer dit volledig automatisch zou gaan? Dat is precies wat Audyssey Dynamic Volume doet, op basis van de meting die is gedaan met Audyssey MultEQ XT en op basis van Audyssey Dynamic EQ.Audyssey MultEQ XT
is een technologie die met behulp van de bijgeleverde Audyssey meetmicrofoon de klankmatige onvolkomenheden van de luisterruimte corrigeert op basis van hoe de luidsprekers en de luisterruimte op elkaar reageren.

Audyssey Dynamic EQ lost het probleem op dat de geluidskwaliteit afneemt naarmate het volume daalt. Niet alleen worden lage tonen minder goed waargenomen maar ook het omhullende surroundeffect wordt minder als het volume zacht staat. Audyssey Dynamic EQ corrigeert dit volledig automatisch waardoor op elk volume de klankkwaliteit optimaal is.

Een AVP-A1HD heeft standaard al Audyssey MultEQ XT en Audyssey Dynamic EQ. Met een A-Upgrade wordt daar dus Audyssey Dynamic Volume aan toegevoegd.

Een A-Upgrade kost normaal gesproken 100 euro mits het apparaat bij een geautoriseerde Denon-dealer is gekocht. Ook is de verkoopprijs van de modellen AVC-A1HDA, AVR-4308A en AVR-3808A is 100 euro hoger dan die van de modellen AVC-A1HD, AVR-4308 en AVR-3808.

Een uitzondering daarop is de AVP-A1HD High Definition voorversterker. Een AVP-A1HDA heeft net als een AVP-A1HD een geadviseerde verkoopprijs van 6.999 euro.

Eigenaren van een AVP-A1HD kunnen hun voorversterker kosteloos opwaarderen naar een AVP-A1HDA. De benodigde A-Upgrade Voucher is uitsluitend verkrijgbaar bij Penhold b.v. Kijk voor meer informatie op www.lookenlisten.nl 

MERK

EDITORS' CHOICE