NIEUWSMonster

Monster introduceert Speed Rated HDMI

Redactie HiFi.nl | 04 november 2008 | Monster

(ingezonden mededeling)

De belangrijkste kabel om High Definition Beeld en Geluid te transporteren is tegenwoordig HDMI (High-Definition Multimedia Interface), een kabel die in staat is om over 19 kleine adertjes grote hoeveelheden digitale audio- en video informatie in een hoog tempo te transporteren. En met het toenemen van de hoeveelheid data die door moderne bronnen als Blu-ray spelers worden aangeboden neemt het belang van de kwaliteit van deze HDMI kabel alleen maar toe.Maar hoeveel data moet een HDMI nu daadwerkelijk kunnen verwerken? Dit werd tot voor kort niet gemeten of zelfs maar belangrijk gevonden. Kabelspecialist Monster Cable heeft in samenwerking met Simplay Labs (onderdeel van Silicon Image, Inc, de uitvinder van de HDMI standaard) gewerkt aan een wereldwijde standaard waarmee HDMI kabels getest en gecategoriseerd kunnen worden. Deze standaard is ontwikkeld voor alle HDMI fabrikanten.

Om het voor de gebruiker van HDMI kabels duidelijk te maken over welke datacapaciteit een HDMI kabel beschikt zijn er vijf Speed Ratings of snelheidsbepalingen gecreëerd. Deze aanduidingen zijn, van de hoogste naar de laagste datacapaciteit in Gigabits per seconde, als volgt bepaald:

  • Ultimate High Speed (max 14,9 Gbps)
  • Ultra-High Speed (max 10,2 Gbps)
  • Advanced High Speed (6,68 Gbps)
  • High Speed (max 4,95 Gbps)
  • Standard Speed (max 2,23 Gbps)Dankzij deze aanduidingen is het nu heel eenvoudig te herkennen welke Speed Rated HDMI kabels er benodigd is voor welke bronnen en voor welke schermen.

Monster introduceert drie nieuwe HDMI kabels die door Simplay Labs van een Speedrating zijn voorzien:

  • HDMI 1000ex, Ultra-High Speed kabel in lengtes variërend van 1 tot maar liefst 22 meter.
  • HDMI 750, High Speed kabel in lengtes variërend van 1 tot 15 meter.
  • HDMI 550, Standard Speed kabel in lengtes variërend van 1 tot 6 meter.

Iedere HDMI kabel is voorzien van een optimale afscherming tegen Elektromagnetische en Radiofrequente interferentie van buitenaf. Waarbij de 1000ex en 750 gebruik maken van met een stikstof gas geïnjecteerd diëlektricum. Dit komt zowel de flexibiliteit als de afschermde werking van kabel ten goede. Verder beschikken de HDMI 750 en 1000ex over een ISF licentie, een waarborg in optimale audio en video prestaties. De 1000ex beschikt naast een betere afscherming ook over betere dikkere kopergeleiders die een maximale signaaloverdracht garanderen.De beste kabel, de HDMI 1000ex, is dusdanig geconstrueerd dat Monster er zeker van is dat deze kabel ieder HD signaal perfect kan transporteren. Indien er in de toekomst een bron met HDMI komt die de capaciteit van deze HDMI kabel overschrijdt dan krijgt de koper van de 1000ex een nieuwe HDMI kabel die wel overweg kan met het signaal. Een unieke en levenslange garantie die Monster Cable for Life heeft gedoopt.

Prijzen:
De Monster Advanced HDMI kabels met Speed Rating zijn nu beschikbaar bij alle geautoriseerde Monster dealers. De verkoopprijzen van de nieuwe HDMI kabels beginnen bij 59,95 euro en lopen door tot bijna 700 euro.


EDITORS' CHOICE