Nieuw bij High Fidelity Discs week 44

Max Delissen | 28 oktober 2008

De afgelopen week zijn er weer een aantal zeer interessante nieuwe artikelen aan de catalogus van High Fidelity Discs toegevoegd. En dan niet alleen fraaie muziek, maar ook ook een paar handige accessoires.

Klik op de plaatjes

Jennifer Warnes – Famous Blue Raincoat - 20th Anniversary Edition (Gold CD)
Vraag een gemiddelde audiofiel naar de best klinkende opname uit de popmuziek, en de kans is groot dat Jennifer Warnes` Famous Blue Raincoat als eerste wordt genoemd. Voor de twintigste verjaardag van dit verbluffende album werd een door Jennifer Warnes persoonlijk begeleide en uiteindelijk goedgekeurde remastering uitgevoerd, die het prachtige origineel door de huidige stand van de techniek nog verder wist te verbeteren. Dat er nu een Gold CD van deze superieure remaster wordt uitgebracht is dus volkomen terecht.

Roy Orbison – The All Time Greatest Hits (LP)
Mobile Fidelity grossiert al jaren in uitstekende heruitgaves, die een uiterst audiofiele remastering krijgen voor ze aan hun nieuwe geluidsdrager worden toevertrouwd. Ook de mechanische kwaliteit van de cd`s en lp`s van Mobile Fidelity is zeer hoog. De heruitgave van deze best of van Roy Orbison is om meerdere redenen een feest. Allereerst de buitengewone zangkunsten van de zwartgebrilde bard. Toegegeven, het wat hoge stemgeluid van Orbison mag dan niet ieders smaak zijn, maar, zijn talent is onmiskenbaar. Daarnaast moet ook de fijne geluidskwaliteit worden genoemd. Hier is echt aandacht aan besteed, en dat is, soms meer dan 40 jaar na dato, nog steeds goed te horen. Daar konden de master-technici van MoFi zich eens lekker op uitleven, en het resultaat is een verzameling oorstrelende balsem voor de ziel. Met o.a. Only The Lonely, In Dreams en Blue Bayou.


Megadeth – Countdown To Extinction (LP)
Na het succes van Metallica`s zwarte album (eigenlijk gewoon “Metallica” geheten) kon Bay-Area Thrash soortgenoot Megadeth niet achterblijven, en ook zij ruilden hun lange en progressieve composities in voor een wat compactere songstructuur met toevoeging van populaire ambities. Het leverde zowel een groot artistiek als commercieel succes op met Countdown To Extinction, een album dat zowel heavy als toegankelijk is. Ex-Metallica lid en Megadeth frontman Dave Mustaine en zijn mannen krijgen nu een terechte re-release op Mobile Fidelity. Wie had gedacht dat zware rock ook audiofiel kon zijn? Deze schijf bewijst het.

Pixies – Bossanova (SACD)
Na het enorme succes van voorganger Doolittle zagen de Pixies voor de zware taak gesteld om een zowel artistiek als commercieel succesvol vervolg te produceren, en daar slaagden ze met Bossanova gelukkig zeer goed in. Als kanttekening zou je kunnen zeggen dat Bossanova bij vlagen iets minder heftig klinkt, en dat de Pixies hun zachtere kant meer benadrukken, en dat is ook zo. Je zou zelfs kunnen zeggen dat dit naar Pixies begrippen een `speels` album is. Dat neemt niet weg dat het album daardoor juist ijzersterk is, omdat artistieke stilstand toch echt ook achteruitgang is. De surf- en spacerock ingrediënten smaken beslist naar meer, en maken deze heruitgave op SACD tot essentieel luistervoer.

Miles Davis - Kind of Blue 50th Anniversary Box - 2 CDs + DVD + 180-gram Blue Vinyl
Kind Of Blue wordt beschouwd als één van de belangrijkste jazz-albums aller tijden. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze deze plaat op nummer één plaatsen, en discussie daarover op voorhand uitsluiten. Feit is dat dit in elk geval één van de bekendste jazz-albums aller tijden is. En niet omdat iedereen “die er verstand van heeft” dat roept, maar omdat generatie na generatie muziekliefhebbers dit album ontdekt en weet te waarderen. Omdat alles klopt aan dit album. De muzikale invulling van de ultracoole post-bop die Miles eind jaren `50 maakte bereikt op Kind Of Blue een  absoluut hoogtepunt. Zowel technisch als muzikaal is er helemaal niets op dit album aan te merken.

Om de vijftigste verjaardag van deze klassieker te vieren wordt deze spectaculaire (gelimiteerde) box uitgebracht. Hierin zit niet alleen een zorgvuldig geremasterde versie van het originele album, waaraan bonustracks zijn toegevoegd. Een tweede CD bevat unieke opnames van de eerste live-performance van de nieuwe groep die Miles in 1958 formeerde, maar ook ruim 60 minuten materiaal van optredens in Den Haag en Zürich. De DVD in deze schitterende box toont een uitgebreide “The Making Of Kind Of Blue” documentaire, en het historische televisieprogramma “The Sound Of Miles Davis” uit 1959.

Ook de vinyl-liefhebber wordt niet vergeten met een audiofiele 180-grams persing van het geremasterde originele album op hoogwaardig blauw vinyl. Een boek met hardcover en diverse foto`s en andere memorabilia maken dit tot een uiterst begeerlijk uitgave. Essentieel zouden we zelfs durven zeggen...


Sieveking RCA Caps (per stuk)
Deze pluggen verbeteren niet alleen de weergave van uw apparatuur door niet gebruikte in- en uitgangen op effectieve wijze kort te sluiten (zonder dat dat gevaar voor de schakeling oplevert overigens), maar zorgen er ook nog eens voor dat hoogfrequente instraling geen kans krijgt. Per stuk te bestellen, dus u koopt er nooit teveel.

 

PS Audio Juice Bar II Power Extender
Goede stroom is essentieel voor uw geluidsinstallatie, en het is dan ook zonde om de stroomvoorziening te laten verzorgen door een stekkerdoosje van de bouwmarkt. De PS Audio Juice Bar is net zo compromisloos opgebouwd als de Duet en Quintet netfilters, met dien verstande dat de Juicebar uitsluitend een stroomblok is, dus zonder filtering. Wel heeft hij de zeer dikke (4mm²) puur koperen stroomgeleiders, de uit één blok aluminium gefreeste behuizing en de compromisloze randgeaarde chassisdelen. De geleidende delen van de IEC netentree (u kunt dus een netsnoer naar eigen keuze gebruiken) zijn eigenlijk gewoon de uiteinden van de zeer dikke geleiders in het stekkerblok. Zeer aanbevolen in combinatie met een Duet of Quintet netfilter.


EDITORS' CHOICE