NIEUWSMission

Mission 79 serie geintroduceerd


Redactie HiFi.nl | 06 oktober 2008 | Mission

Met gepaste trots introduceert Tes Audio de nieuwe Mission 79 serie. Deze nieuwe 79 lijn heeft als inspiratiebron de in het verleden zeer succesvolle 78 serie en is daaruit verder ontwikkeld. Met een fraai uiterlijk en een uitermate hoog afwerkingniveau is hiermee een oogstrelende nieuwe serie ontstaan waarin gebruik wordt gemaakt van zeer geavanceerde technieken om uw muzikale zintuigen mee te verwennen, aldus de importeur.

Zoals bij acoustic designers bekend is de behuizing bij het ontwerpen van een kwaliteitsluidspreker veelal het grootste struikelblok. Bij de 79 serie is deze vervaardigd uit een multi-layer (3 laags)materiaal waarbij elke laag een andere dichtheid heeft om daarmee gericht bepaalde resonantiefrequenties te dempen. Deze lagen zijn geïsoleerd van elkaar hoogwaardig verlijmd waardoor een kastmateriaal ontstaat met minimale resonantie en vibratie. Dit resulteert in een zeer stijve luidsprekerbehuizing die minimale kleuring geeft aan haar weergave.

Mission maakt in de 79 serie gebruik van het steeds verder ontwikkelde Parawave conusmateriaal met aramide polymeer fibers. Dit materiaal is zeer licht en bij gelijk gewicht 5x sterker dan staal. Voor de hoogweergave wordt weer gebruikt gemaakt van de Viotex hoogweergevers, voorzien van high power neodynium magneten en speciale koelribben voor betere prestaties.  Ze zijn akoestisch ontkoppeld en afgesloten gemonteerd in de behuizing om minimaal beïnvloed te worden door contactresonanties en vibraties. De crossovers met daarin uitsluitend hoogwaardige componenten zijn direct gemonteerd op de (vergulde) bi-wire aansluitingen voor een zo kort mogelijke signaalweg.

Verder valt te vermelden dat zoals bij de 78 serie, bij de beide zuilmodellen de laagweergevers aan de zijkant in de kast zijn geplaatst waardoor gepaarde sets ontstaan. Hierdoor ontstaat een visueel slanke luidspreker maar dan met een groot weergavebereik, ook in staat om lage frequenties weer te geven. Gelijktijdig creëert dit de mogelijkheid om de opstelling te variëren en daarmee de laagweergave aan te passen aan de akoestische omstandigheden of de persoonlijke voorkeur.

Tot slot de line-up. De 79 serie bestaat uit 2 boekenplank modellen de 790 en 792 en 2 zuilmodellen de 794 en 796. Uiteraard is ook aan homecinema toepassingen gedacht. Daarvoor zijn er de centerluidspreker de 79C, de 79DS surround en de actieve subwoofer 79 AS leverbaar in de serie. Als accessoire zijn voor de 790 en 792 bijpassende stands verkrijgbaar.

Winkel verkoopprijzen per stuk:
model 790: 329 euro
model 792: 449 euro
model 794: 899 euro
model 796: 1099 euro
model 79C: 599 euro
model 79DS: 349 euro
model 79AS: 1399 euro
model 79 stand: 399 euro per set
Modellen zijn leverbaar in de uitvoeringen High Gloss Black en High Gloss Rosewood

Voor meer informatie:
TES Audio
+31 (0)341-557553
www.tesaudio.nl
info@tesaudio.nl

EDITORS' CHOICE