NIEUWSPanasonic

Matsushita Electric verandert naam in Panasonic Corporation

Redactie HiFi.nl | 04 oktober 2008 | Panasonic
(ingezonden mededeling)

Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. (Japan) heeft met ingang van 1 oktober 2008, wereldwijd de bedrijfsnaam gewijzigd in Panasonic Corporation.

Met deze naamsverandering en de uniformiteit die hiermee wordt uitgedragen heeft het bedrijf zijn belofte gestand gedaan om de prestaties die onder de drie verschillende namen Matsushita, National en Panasonic zijn gerealiseerd, te verenigen onder één enkele naam: Panasonic, en op die manier de merkwaarde te verhogen. De naamsverandering heeft ook gevolgen voor enkele van de andere ondernemingen binnen de groep die gebruik maakten van de namen Matsushita of National. Gelijktijdig met de naamsverandering werkt Panasonic aan de overgang van de merknaam van National naar Panasonic in Japan. Deze overgang moet eind maart 2010 afgerond zijn.

De onderneming werd in 1918 opgericht door Mr. Konosuke Matsushita, onder de naam Matsushita Electric Housewares Manufacturing Works. Later, in 1929, werd die veranderd in Matsushita Electric Manufacturing Works. Nadat het bedrijf in 1935 was omgezet in een maatschappij op aandelen gebruikte de onderneming de naam Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. Hoewel de onderneming lange tijd de merknamen National en Panasonic toepaste, besloot men in 2003 om Panasonic te positioneren als het wereldmerk met de merkslogan ‘Panasonic ideas for life.’Panasonic Corporation zal zijn management-filosofie behouden en deze over de hele wereld in praktijk brengen. De onderneming treedt op als erfgenaam van de bedrijfscultuur die ontwikkeld is door de Matsushita Group, en zal deze verder doorontwikkelen. Alle Panasonic medewerkers, waar ook ter wereld, zullen hun inspanningen samenvoegen onder de gemeenschappelijke management-filosofie. Samen zullen ze het gemeenschappelijke doel nastreven: van Panasonic Corporation een mondiale uitmuntende onderneming maken.

EDITORS' CHOICE