NIEUWSDenon

Nieuw: Denon AVR-2809 AV-receiver


Redactie HiFi.nl | 01 oktober 2008 | Denon

(ingezonden mededeling)

DENON heeft aangekondigd dat haar nieuwe AVR-2809 AV-receiver uit de hogere klasse vanaf heden leverbaar is. Het nieuwe model wordt toegevoegd aan de succesvol geïntroduceerde midden- en instapmodellen AVR-1509, 1709, 1909 en 2309 die intussen in verschillende Home Cinema’s en huiskamers te vinden zijn.DENON blijft simpelweg voortdurend pogingen doen om in elke prijsklasse de audio video ervaring van de consument te maximaliseren en heeft een krachtig controlecentrum gecreëerd die speelt tussen de middenklasse en High-end receivers en bedoeld is voor veeleisende maar prijsbewuste Home Theatre liefhebbers.  

De AVR-2809 is uitgerust met decoders voor Next-generation audioformaten zoals de verliesvrije audio Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio formaten. Tevens is deze voorzien van een hoogwaardige Faroudja DCDi video processing schakeling die SD videomateriaal van DVD-spelers en andere bronnen omzet in verbazingwekkende 1080p HD kwaliteit. Unieke DENON technologieën zoals de D.D.S.C.-HD schakeling en AL24 Processing Plus zorgen voor ultieme audioprestaties. Vier HDMI 1.3a ingangen met ondersteuning voor Deep Color en verschillende andere digitale en analoge aansluitingen laten de AVR-2809 alle uitdagingen aangaan van hedendaagse High-definition toepassingen. Een zeer uitvoerig Audyssey sound equalizing pakket met MultEQ-XT, Dynamic Volume en Dynamic EQ voegt in elke individuele consumenten luisteromgeving perfectie toe aan de geluidservaring, zelfs in moeilijke situaties. Geavanceerde Multi-zone ondersteuning met variabele Pre-outs laat niets te wensen over.Daarnaast biedt de AVR-2809 integratie eigenschappen zoals een speciale iPod Dock Control aansluiting die commando- en bedieningsmogelijkheden voor iPods via On-screen GUI levert en meer. DENON heeft zojuist het ASD-11R iPod Control Dock gelanceerd (verkrijgbaar in zwart en wit, geadviseerde verkoopprijs 129 euro) die perfect past bij het nieuwe krachtige Home Entertainment centrum.

Belangrijke eigenschappen:

• Identieke kwaliteit en vermogen voor alle 7 kanalen, 150W x 7 (6 ohms)
• D.D.S.C.-HD voor ultieme audio prestaties
• Dubbele 32-bit Floating Point High Precision DSP’s
• Minimum Signal Path ontwerp met zo kort mogelijke signaalwegen
• Direct Mechanical Ground voor stabiele aansturing
• 3 voedingtransformators
• DENON Customized blok elco’s
• Compressed Audio Restorer

Prijs en beschikbaarheid:
De AVR-2809 is leverbaar vanaf eind september 2008 voor een geadviseerde verkoopprijs van 1.299 euro en is verkrijgbaar in premium zilver en zwart om te passen bij DENON’s nieuwe geavanceerde DVD-2500BT Blu-ray/DVD/CD–speler  die onlangs geïntroduceerd is.

MERK

EDITORS' CHOICE