NIEUWS

Testament van de Seventies CD/DVD-box

Redactie HiFi.nl | 23 september 2008
Een zeer uitgebreide multimedia box met 10 cd`s, vijf DVD`s en een boek waarin de grootste en bekendste hits uit de jaren `70 zijn verzameld.

Eén jaar per cd, en in totaal 200 tracks maken een overzicht dat weliswaar nooit helemaal compleet kan zijn, maar dat wel een uitstekende selectie biedt als dwarsdoorsnede van een spannend muzikaal decennium. Er is een goede afwisseling gekozen tussen muziek van buitenlandse en binnenlandse afkomst en er is niet al te streng gekeken naar de hoogte van de notering in de top-40. Daarom staan er naast knallers van Santana, Golden Earring, Simon & Garfunkel, Elvis Presley, Johnny Cash, The Carpenters, ABBA, The Police en David Bowie ook pareltjes op van Kayak, Jean-Michel Jarre, Anita Meyer en Uriah Heep op.

De DVD`s in de box bevatten veel nooit eerder vertoond beeldmateriaal uit de archieven van verschillende omroepen, waaronder muzikale optredens in TV programma`s. Maar ook unieke clips van o.a. Mungo Jerry, Redbone, Deep Purple, David Bowie, Kiss, Creedence Clearwater Revival en Tol Hansse. Alles gelardeerd met journaaluitzendingen over de grote gebeurtenissen uit het nieuws. De beelden worden door Marcel de Groot (inderdaad, de zoon van één van de jaren-`70 pop-iconen uit Nederland) van een voice-over voorzien.

Het boekje van honderd pagina`s, dat geschreven is door Leo Blokhuis, leest lekker vlot weg en geeft veel leuke achtergrondinformatie. Kortom, een schitterende verzameling lekkers uit vervlogen tijden. Met liefde samengesteld, en met de nodige nostalgie te consumeren.

Deze box is de opvolger van het eerder uitgebrachte en zeer succesvolle Testament van de Sixties. Onder andere te verkrijgen bij High Fidelity Discs.


EDITORS' CHOICE