Herintroductie Electrocompaniet

0 | 20 september 2008 | Electrocompaniet
(ingezonden mededeling)

Na een wat stillere tijd rond het merk, verzorgt Electrocompaniet sinds heden de distributie in de Benelux van haar producten eigenhandig. Op dit moment is het bedrijf op zoek naar geschikte dealers. Beter Beeld & Geluid in Hilversum is de eerste dealer in deze nieuwe opzet.Het Noorse Electrocompaniet is al 30 jaar bezig met het ontwerp en de bouw van high-end audio-apparatuur. Vanaf het prille begin werden hun ontwerpen alom geprezen. Zo zei een audio reviewer van het eerste 25 W versterkerontwerp: “Audio freaks – eat your hearts out. This is the world’s best sounding amplifier.” Dit was in 1976 en in de tussentijd heeft de fabrikant een indrukwekkend complete lijn stereo- en surroundcomponenten opgebouwd, met als motto: "If music really matters...". De klank van Electrocompaniet is te omschrijven als zeer dynamisch en stabiel, met een groot en duidelijk ruimtelijk beeld en een rijke tonale balans. Vooral is het de muziek die spreekt en minder de apparatuur.
Het merk heeft drie productlijnen: de nieuwe instap Prelude lijn, de al langer bestaande Classic lijn en de high-end DP lijn (nog in ontwikkeling).

De Prelude lijn vormt de instap met twee geïntegreerde versterkers, een cd-speler, DVD-speler, tuner en twee luidsprekertypes. Ondanks de relatief bescheiden prijs van de componenten, maken zij subliem muziek en kunnen zij gebruikt worden met veel duurdere en vaak moeilijkere luidsprekers dan verwacht, door de enorme stabiliteit en kracht van de versterkers.

Voor meer informatie, bezoek de website van de fabrikant: www.electrocompaniet.no
MERK

EDITORS' CHOICE