NIEUWSMarantz

Twee nieuwe (SA)CD-spelers van Marantz

Redactie HiFi.nl | 20 september 2008 | Marantz

(ingezonden mededeling)

Marantz introduceert twee nieuwe Super Audio cd-spelers uit het Range-programma; de SA7003 en de SA8003.


SA7003

De SA7003 bevindt zich in het midden van het nieuwe Range-programma met uitmuntende cd-spelers van Marantz. Deze nieuwe stereo Super Audio cd-speler benadrukt de achtergrond van Marantz in het ontwikkelen van toonaangevende tweekanaals audioproducten van topkwaliteit.Dankzij de onderdelen van hoge kwaliteit biedt de SA7003 snellere, symmetrische circuits met minder ruis en een lagere impedantie. Deze perfecte symmetrie tussen het rechter- en linkerkanaal zorgt voor verbeterde stereoweergave, terwijl circuitkaarten met kortere signaalpaden de signaalvermindering minimaliseren.

De kern van de SA7003 wordt gevormd door een 24-bits/192 kHz D/A-converter CS4398 met DSD-ondersteuning. Dit multi-bits onderdeel met zijn geavanceerde Delta-Sigma-architectuur komt uit de werkplaats van de chipset-goeroes van Cirrus Logic. Maar dat is niet het enige, opmerkelijke onderdeel. Voor de beste weergave in zijn klasse van uw favoriete zilveren schijfjes gebruikt de speler uitsluitend de beste onderdelen, zoals hoogwaardige elektrolytische filmcondensatoren, en Schottky-barrièredioden voor gelijkrichting.Het laadmechanisme is gemaakt van een nieuw materiaal dat ZYLON wordt genoemd, waarvan de hoge stijfheid resonanties tegengaat door het verminderen van trillingen (verminderde mechanische intermodulaire vervormingen), wat bijdraagt tot een ongekende audiogeluidskwaliteit.


SA8003

De Super Audio-CD-speler SA8003  is het nieuwe cd-speler-vlaggenschip in het  mainstream `Range`-programma van Marantz. Hij bevat de ontwikkelingskennis die is opgedaan tijdens het bouwen van het SA-7S1-ontwerp, het 7000 euro kostende vlaggenschip van de onderneming en elk aspect van zijn constructie is ontwikkeld om een compromisloze kwaliteit voor een concurrerende prijs te kunnen bereiken.

Het meest opvallende kenmerk van de SA8003 is de toepassing van het nieuwe massief metalen Reference-Standard-chassis en het nieuwe frontpaneel in M1-design van Marantz. Dit is een ontwerp met een stevige, dubbele laag, met een dik geanodiseerd aluminium frontpaneel, een extra zware bodemplaat en een driedelig geconstrueerd frontpaneel van dik aluminium en versterkt glasvezelhars. Dat elimineert bijna elke geluidsverminderende, mechanische trilling.Bovendien is hij voorzien van een compleet verkoperd chassis en achterpaneel, dat de signaalverminderende elektromagnetische straling grotendeels elimineert. En onder zijn nieuwe behuizing gaat een keur aan nieuwe technologieën schuil. De SA8003 maakt gebruik van een enorm stijf ZYLON-laadmechanisme, dat elke kans van negatieve invloed door trillingen elimineert. Zijn zenuwcentrum bestaat uit een 24-bits/192 kHz D/A-converter CS4398 met DSD-ondersteuning van de gerenommeerde fabrikant Cirrus Logic. Daarnaast treft u er ook de op maat gemaakte dikke-filmcondensatoren, Schottky-diodes, en Marantz’s Current Feedback HDAM-SA2 aan. Deze Hyper Dynamic Amplification Modules van eigen ontwerp worden gebruikt in plaats van in serie geproduceerde single-chip opamps en fungeren als bufferversterkers en Low-passfilters. Met een veel hogere slewrate geven zij de gewone ICopamps het nakijken, en met hun uitzonderlijke snelheid en nauwkeurigheid in klankkleur helpen ze de dynamische structuur, toonkwaliteit en stereobeeld van de muziek te behouden.

Prijs en beschikbaarheid:
De Marantz SA7003 is leverbaar vanaf september 2008 voor een adviesprijs van 599 euro. De SA8003 kost 899 euro en is leverbaar vanaf eind oktober 2008.

MERK

EDITORS' CHOICE