NIEUWSMarantz

Drietal nieuwe versterkers van Marantz


Redactie HiFi.nl | 17 september 2008 | Marantz

(ingezonden mededeling)

Marantz introduceert een drietal nieuwe geïntegreerde versterkers.


PM5003

Met de geïntegreerde stereoversterker PM5003 met afstandsbediening biedt Marantz een aantal van haar bekendste, hoogwaardige technologieën uit eigen stal aan voor een ongekende scherpe prijs.Niet alleen levert de Marantz PM5003 geïntegreerde versterker een stevige 80 watt (en net als alle cijfers van Marantz is dat een zeer voorzichtige meting), het is ook de eerste in zijn klasse om de Current Feedback-architectuur aan te bieden in de volumeversterkers en de eindversterkers. Dergelijke technologie is tot nu toe alleen gebruikt in de veel duurdere Marantz-modellen. Deze technologie biedt een snelle en nauwkeurige signaalverwerking, wat resulteert in een zeer open en nauwkeurig muziekbeeld. De PM5003 bestaat ook uit een afzonderlijke voorversterker, eindversterker en toonregelingssecties, terwijl de eindversterker een volledig gescheiden ontwerp is en de toonregelingsversterker een actief-filtertype is. Tenslotte is de PM5003 uitgerust met een ingangsbuffercircuit voor het verbeteren van de signaal-ruisverhouding en kanaalscheiding.


PM7003

Deze nieuwe Marantz-versterker is geen modale versterker. Hoewel hij zich exact in het midden van de nieuwe Marantz-reeks met `Range`-versterkers bevindt, is de PM7003 alles behalve gemiddeld en levert hij nieuwe vermogensniveaus voor de prijs.Met zijn fraaie keur aan functies en aansluitingen, bestaande uit zes ingangen - waaronder de zeer belangrijke MM-phono-trap - en toonregelingen, alsmede een uitgangsvermogen van bijna 150 watt over beide kanalen, is de Marantz PM7003 geïntegreerde stereo-versterker met Current Feedback de perfecte oplossing voor de audioliefhebber die compromisloze muzikaliteit zoekt in combinatie met een zeer fraai design zonder zijn portemonnee volledig te moeten omkeren. Met een twee-traps constructieconcept omvat de PM7003 een dubbel mono-circuitontwerp - met korte, rechtstreekse en spiegelbeeldige signaalpaden - waarmee een verbeterd en ongelooflijk exact stereobeeld wordt geleverd, doordat links en rechts gescheiden maar volledig identieke kanaalcircuits worden gebruikt, met een minimale signaalvermindering.


PM8003

De geïntegreerde stereo-versterker PM8003 met afstandsbediening is het nieuwe vlaggenschip in het volledig vernieuwde ‘Range-programma met hifi-elektronica van Marantz.

Gekleed in zijn fraaie, nieuwe M1-chassis kan de PM8003 meer dan 200 watt leveren via zijn twee kanalen en bevindt er zich in zijn zenuwcentrum een extra grote, op maat gemaakte ringkerntransformator. Deze voeding met lage impedantie en vermogen over een grote bandbreedte staat garant voor een enorme energiereserve met directe levering van stroom, zodat zelfs de lastigste luidsprekerbelastingen heel gemakkelijk kunnen worden opgevangen.Dat is omgeven door een nieuwe circuittopologie. Dit dubbele mono-circuitontwerp - met korte, rechtstreekse en spiegelbeeldige signaalpaden - levert een verbeterd en ongelooflijk exact stereobeeld, doordat links en rechts gescheiden maar volledig identieke kanaalcircuits worden gebruikt. En met dergelijke circuitverbeteringen waren de technische experts van Marantz in staat om de verwerkingskenmerken voor het vermogen van de PM8003 ingrijpend aan te passen. Het ontwerp omvat natuurlijk de in eigen beheer ontwikkelde Current Feedback-versterking van Marantz, wat betekent dat het zelfs overweg kan met de meest veeleisende luidspreker. In de PM8003 is de feedbackimpedantie verlaagd tot een absoluut minimum, wat resulteert in een uitmuntende frequentierespons, het beste geluid en een uitgebreid frequentiebereik.

Prijs en beschikbaarheid:
Alledrie de geïntegreerde versterkers zijn leverbaar vanaf september 2008. De adviesprijzen zijn:

PM5003: 299 euro
PM7003: 499 euro
PM8003: 799 euro

MERK

EDITORS' CHOICE