NIEUWSPioneer

Nieuwe Home Cinema systemen van Pioneer


Redactie HiFi.nl | 14 september 2008 | Pioneer

(ingezonden mededeling)

Pioneer breidt zijn homecinemaportfolio uit met vier nieuwe systemen die volgens de fabrikant zijn hoogwaardige en stijlvolle KURO flat screen tv’s perfect aanvullen. De LX01BD, LX03BD en LX08BD teren op het succes van de LX01 van vorig jaar en zijn Pioneers eerste homecinema’s met een Blu-ray Disc-speler, terwijl de LX03 een dvd-speler integreert.Blu-ray staat voor een superieure beeld- en geluidskwaliteit die grenst aan cinemakwaliteit. Drie modellen van deze nieuwe reeks zijn voorzien van de Blu-ray-technologie, die de homecinema-ervaring verrijkt met de uitzonderlijke kwaliteit van HD discs. In combinatie met de ‘HD ready 1080p’ cinemakwaliteit van een KURO flat screen-tv staan de onderdompelende audiocapaciteiten van deze nieuwe systemen garant voor een weergaloze kijk- en luisterervaring.


Apart design

Pioneer verenigt de beste technologieën met het beste design om complete entertainmentoplossingen te creëren. De vier homecinemasystemen hebben de minimalistische look van Pioneers KURO-tv’s, dezelfde zuivere lijnen en de typische pianozwarte afwerking. In combinatie met een glanzend zwart/geborsteld aluminium voor- en bovenpaneel zijn de LX03, LX03BD en LX08 een streling voor het oog. Voor een optimaal gebruiksgemak zijn deze systemen uitgerust met intelligente toetsen die via een bewegingssensor automatisch oplichten zodra er een hand in de buurt komt. De LX01BD beschikt dan weer over een intuïtieve afstandsbediening met lcd-touchscreen en een apart display.


Allesomvattende entertainmentoplossingen

De LX01BD heeft een profiel 1.1, BonusView Blu-ray Disc-speler die 1080p true 24 movie frames per seconde weergeeft, 12-bit HDMI Deep Colour-ondersteuning, een dual-drive subwoofer-ontvanger en vier 3-dimensionaal gevormde satellietluidsprekers. De LX03 bevat een dvd-speler, geeft SACD/DVD-audio weer en is voorzien van compacte satellietluidsprekers, net als de LX03BD. De LX03BD en LX08BD combineren de stijlvolle BDP-LX08 stand-alone Blu-ray-speler met een kleine 5.1 kanaal A/V-ontvanger voor geavanceerde audiocapaciteiten. De LX08BD ten slotte kan worden aangevuld met een aantal hoogwaardige 5.1 luidsprekersets - van tallboy- tot compacte satellietluidsprekers met actieve subwoofer – en is zo de ideale homecinema voor geluidgevoelige audiofielen.

Met twee HDMI-ingangen en één HDMI-uitgang zijn alle homecinemasystemen klaar voor nieuwe toekomstige bronnen. Dankzij KURO LINK-ondersteuning bedien je de belangrijkste functies van het systeem met de afstandsbediening van je KURO flat screen-tv.De mediavriendelijke LX03, LX03BD en LX08BD zijn iPod-compatibel, wat betekent dat een iPod rechtstreeks via de meegeleverde USB-kabel kan worden aangesloten op de ontvanger en bediend via de afstandsbediening van de ontvanger. Dit staat op zijn beurt garant voor een digitale en optimale muziekoverdracht. De Advanced Sound Retriever-functie zal gecomprimeerde muziekformaten zoals mp3, Windows Media Audio of MPEC-4 AAC zodanig verbeteren dat de weelderige en rijke klanken van het origineel worden hersteld. Om volumeschommelingen van de verschillende mp3-opnames te voorkomen, houdt Auto Level Control de dynamiek van alle content en bronnen constant.

Driedimensionale klank

Naast een uitzonderlijke beeldkwaliteit bieden deze systemen ook nog een loepzuivere klank. Het LX01BD-systeem integreert een uniek twaalfhoekig luidsprekerconcept waarmee de luidsprekers in elke richting geluidsvelden kunnen creëren. Het resultaat is een driedimensionaal geluidspanorama dat elke ruimte en kamer kan vullen. De LX01BD is uitgerust met twee compacte gecombineerde voor-/centrale satellietluidsprekers en twee achterluidsprekers die ook vooraan kunnen worden geplaatst, voor een minimalistische look. De LX03 en LX03BD maken een flexibele luidsprekeropstelling mogelijk, en dankzij de Front Stage Surround-functie kunnen alle luidsprekers direct naast de tv geplaatst worden. Het resultaat is een elegante opstelling, meer vrije ruimte en minder zichtbare kabels.Dankzij de combinatie van luidsprekers en homecinema geniet je optimaal van beeld en geluid, en dit in HD-studiokwaliteit. Een interne decoder verwerkt de laatste audioformaten DTS-HD Master Audio en Dolby TrueHD, met een onaangetaste kwaliteit en dynamiek tot gevolg. Alle systemen worden geleverd met Pioneers Multi-Channel Acoustic Calibration System (MCACC), dat de geluidskarakteristieken van de kamer analyseert en het systeem afstemt op de woonruimte van elke gebruiker. Mogelijke staande golven worden efficiënt geminimaliseerd via Standing Wave Control. Verder is de LX01BD uitgerust met een uniek ontworpen subwoofer-ontvanger met dual-drive subwoofers. Op die manier kunnen lage frequenties moeiteloos worden weergegeven. De LX03- en LX03BD-systemen bogen dan weer op een compacte maar krachtige naar beneden gerichte subwoofer van A4-formaat met glanzend zwarte bovenkant in acryl.

Beschikbaarheid:
De LX03, LX03BD en LX08BD home cinema systemen zijn verkrijgbaar vanaf oktober. De LX01BD volgt in november.

EDITORS' CHOICE