Classic meets Design bij Aelivé

Redactie HiFi.nl | 10 september 2008 | Naim Audio
(ingezonden mededeling)

Travivi het woonconcept van Aelivé hi-fi projecten en Speksnijder interieurarchitectuur organiseert op 11 en 12 September in Bergambacht colleges Classic meets Design.Deze amusante en interactieve colleges worden gehouden om geïnteresseerden op een andere manier kennis te laten maken met klassieke muziek dan via concerten of internet. Ze hebben niemand minder dat Cyriel Pluimakers (cultureel adviseur) bereid gevonden om Klassieke muziek op een leuke manier aan de man te brengen.

Pluimakers: “In mijn college zal klassieke muziek centraal staan, met aandacht voor diverse tijdvakken, van de Middeleeuwen tot nu. Diverse genres – religieuze en vocale muziek, kamermuziek en symfonische muziek - zullen aan bod komen. Ik zal niet alleen state-of-the-art opnames laten horen, maar ook leuke feiten. Spelenderwijs wandel ik door de muziekgeschiedenis en wissel ik het historisch correcte af met het eigentijdse. Ik zal aantonen dat ‘classical music’ tot een van de mooiste kunstbelevingen behoort die er zijn.”

Daarnaast worden er colleges Design gegeven door Bettina Hermann (hoofd design van het Duitse design huis: Rolf-Benz) waarbij uitleg wordt gegeven bij de totstandkoming van design meubels.Bezoekers kunnen zelf kiezen welke colleges ze wanneer willen volgen. Travivi biedt dit u samen met haar sponsoren gratis aan. Na afloop kunt u, onder het genot van een hapje en drankje, de showroom bezoeken waar nog diverse demo’s worden gegeven.

Voor de liefhebbers zal aansluitend op het verhaal van Cyriel Pluimakers, en/of Bettina Hermann door Ed verkerk (Latham audio) gedemonstreerd worden hoe je de concertzaal in huis kunt halen. Naim audio zal tijdens de classic meets design dagen de basis vormen bij het aansturen van de paradepaardjes van het Nederlandse luidsprekermerk Van Buren audio design. Zowel de Heros als de recentelijk geïntroduceerde Sylva zullen u een wereld van klasse en klanken bieden.

Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor aanstaande donderdag. U kunt zich hier inschrijven.
MERK

EDITORS' CHOICE