NIEUWSTentLabs

Nieuwe volumeregelaar van Tentlabs


Redactie HiFi.nl | 22 augustus 2008 | TentLabs
(ingezonden mededeling)

Tentlabs, bekend van de vele praktische modules voor upgrade of zelfbouw van CD spelers, DAC’s en buizenversterkers, brengt een innovatieve volumeregeling voor zelfbouw op de markt.

De regelaar is een klankmatig serieus alternatief voor bestaande potentiometers en stappenschakelaars. De relais-geschakelde verzwakker biedt 64 stappen van 1.0dB, een gelijkloop kleiner dan 0.15dB en onmeetbaar lage vervorming. Daarbij komen 4 omschakelbare ingangen, alles bediend met een enkele druk & draaiknop, of via een afstandbediening. De meeste bestaande modellen van Philips en Sony zijn geschikt, de module is programmeerbaar opdat bestaande remotes bruikbaar zijn.De module bestaat uit een basisprint en een displayprint. Op de basisprint zorgen hoogwaardige Dale RN60 filmweerstanden en Omron G6K relais voor transparantie en neutraliteit in klank. De display print geeft de volume en ingangskeuze weer, naar keuze leverbaar met blauw, rood of amber display.

Geïntegreerde in en uitgangsconnectoren en een eenvoudige voeding maken deze compacte module direct inzetbaar. Ze is te gebruiken als aftermarket upgrade voor bestaande versterkers, als volumeregeling in zelfbouw projecten of als separate passieve volumeregeling. Daartoe wordt later dit jaar een elegante en zeer degelijke behuizing leverbaar.
Samen met een eveneens later te lanceren discrete lijnversterker zijn dan ook lange kabels of lage impedanties aan te sturen. Daarnaast volgt een actieve phono pre-amp. Met deze 3 modulen is dan uiteindelijk een volledige hoogwaardige voorversterker op te zetten.

Prijs en beschikbaarheid
De volumeregeling wordt leverbaar begin oktober, de module kent een introductieprijs van 199 euro. Meer informatie, www.tentlabs.com, 040 - 2130186.
MERK

EDITORS' CHOICE