NIEUWSHepta

Hepta introduceert HeptaTwo

Redactie HiFi.nl | 18 augustus 2008 | Hepta

(ingezonden mededeling)

Hepta Design Audio, Hifi luidsprekerbouwer sinds 1955 introduceert een nieuw Hepta model, de HeptaTwo. Deze monitorluidspreker beschikt over een aantal bijzondere eigenschappen.  Dat begint met een gewicht van 12,9 kg. bij de volgende afmetingen;  h x b x d 49x28,5x21 cm.Dankzij de computergefreesde facetten aan de voorkant van de kast, oogt de HeptaTwo zeer compact. De 22 mm dikke kast is niet gespoten, maar het naturel eiken of edel Amerikaans notenfineer wordt handmatig voorzien van een aantal lagen olie. Dit spaart niet alleen het milieu, maar zorgt ook voor een perfecte inpassing in moderne en klassieke interieurs. De kast kan ook gespoten geleverd in één van 1100 kleuren, waaronder wit, zwart of zilver.

De HeptaTwo is voorzien van een ringradiator tweeter, deze heeft een concentrische dome voorzien van een faseplug. Resultaat is een grote ruimtelijke weergave zowel op als naast de as van de tweeter. Doordat de wisselfrequentie lager kan worden gekozen dan bij “gewone” dome tweeters, worden fasewisselingen buiten het meest gevoelige deel van het menselijk gehoor gehouden. Resultaat is een perfecte klankbalans. De middentonen luidspreker en de lagetonenluidspreker zijn voorzien van een geïntegreerde faseplug, aluminium conus en stalen chassis.

In het wisselfilter zijn onder andere audiocondensatoren voorzien van een hoogwaardig gemetalliseerd polypropyleenfolie gebruikt. Door een speciale behuizing zijn deze condensatoren minder gevoelig voor microfonie. Luchtspoelen met een grote draaddiameter  en een combinatie van diverse merkkabels maken het geheel af.Hepta kiest bewust voor een iets groter formaat dan gebruikelijk voor een z.g. monitor speaker. Daardoor wordt een groter frequentiebereik weergegeven vanuit  één bron waardoor een subwoofer bijna altijd overbodig wordt. Het eindresultaat is een verassend transparante en natuurgetrouwe weergave met een royaal fundament.

Prijs:
HeptaTwo, geolied eiken / geolied edel Amerikaans noten / zwart satijn spuitwerk 999 euro per stuk.  Andere olie of kleur, meerprijs 100 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE