NIEUWS

Matsushita: OLED voor consumenten in 2011

Redactie HiFi.nl | 31 juli 2008

(gezien op Internet)

De Japanse elektronicagigant Matsushita begint volgend jaar met de productie van OLED-schermen voor tv’s. Het gaat in eerste instantie om een proefproductie. Het bedrijf verwacht dat in 2011 de eerste schermen voor commerciële doeleinden van de band rollen.Steeds meer elektronicagiganten beginnen met de productie van organic light-emitting diode (OLED) schermen. De OLED technologie maakt gebruik van materialen die zelf licht uitstralen, waardoor achtergrondverlichting niet nodig is. OLED-schermen zijn dunner en energiezuiniger dan huidige technologieën en kunnen video in hoge kwaliteit weergeven.

Nadeel is dat de OLED technologie momenteel nog een stuk duurder is dan de LCD en plasma technologie. Kleinere OLED schermen komen al wel steeds vaker voor in mobiele telefoons en andere mobiele apparaten.

Sony verkoopt sinds december 2007 een 11-inch OLED tv en Samsung toonde tijdens de consumer electronics show in Las Vegas eerder dit jaar een 31-inch OLED tv.

Matsushita investeert 300 miljard yen (€1,65 miljard) in de nieuwe OLED productiefabriek. De fabriek moet in 2010 in productie zijn.

De Japanse overheid maakte eerder deze maand bekend Sony, Sharp, Matsushita en andere Japanse bedrijven te steunen bij de gezamenlijke ontwikkeling van OLED schermen met als doel een 40-inch OLED scherm te ontwikkelen na 2015.


EDITORS' CHOICE