NIEUWSGefen

Nieuwe HDMI kabel van Gefen


Redactie HiFi.nl | 18 juli 2008 | Gefen

(ingezonden mededeling)

Gefen brengt een nieuwe lijn HDMI kabels uit. Tegenwoordig kom je termen tegen als: High Definition, Hdready, FullHD,HDMI1.3. Het komt dus vaak voor dat er problemen zijn met de communicatie tussen de huidige apparatuur. Denk hierbij aan Plasma en LCD schermen, DVD en Blu-ray, Home Cinema Receivers.

Sinds kort is er daarom een organisatie gestart, SIMPLAYHD, die het voor de fabrikanten, dealers en consumenten een stuk makkelijker en overzichtelijker maakt. In het kort komt het hierop neer dat als een product het SIMPLAYHD logo draagt, het zonder problemen met elkaar communiceert en je gegarandeerd een goed werkende set krijgt.SIMPLAYHD test de apparatuur en kabels of ze voldoen aan de opgegeven specificaties van bijv. de datasnelheid wat heel belangrijk is voor een goede overdracht van digitaal beeld en geluid. De nieuwe HDMI kabels van Gefen zijn voorzien van het SIMPLAYHD logo, dus de gebruiker koopt met deze kabel in ieder geval de zekerheid dat deze goed werken volgens de huidige HDMI 1.3 norm. De prestaties van deze kabel zijn, zoals Gefen zelf zegt, natuurlijk weer heel goed. Aan de degelijkheid is ook gedacht, de nieuwe kabels hebben een metalen connector.

Met de nieuwe verpakking ziet de eindgebruiker in een oogopslag dat deze kabel voldoet aan de hedendaagse norm voor HD. De kabels zijn in 3 lengtes verkrijgbaar, met een consumenten adviesprijs van:

  • HDMI 1.3SHD 2 meter:  69 euro
  • HDMI 1.3SHD 3 meter: 79 euro
  • HDMI 1,3SHD 5 meter: 89 euro

EDITORS' CHOICE