NIEUWSKrell

Krell Papa Dock eindversterker


Redactie HiFi.nl | 08 juli 2008 | Krell

Van Krell is er nu de Papa Dock, een soort dock voor een dock. Hoe zit dat?

Krell heeft, net als Wadia overigens, een iPod dock ontwikkeld die de interne D/A converter van de iPod omzeilt, en het digitale muzieksignaal op een aanzienlijk hoger niveau verwerkt. De Krell Kid dock heeft niet alleen buitengewoon goede D/A converters aan boord, maar ook een klasse-A voorversterker met een zeer nauwkeurige volumeregeling in 256 stappen.

Om de Krell klant volledig vanuit de eigen filosofie te kunnen bedienen is er nu een `vader` voor de Kid dock ontwikkeld. De naam Papa Dock is weliswaar logisch (zo niet erg goed gevonden), maar is ook licht omstreden vanwege de herinnering die hij oproept aan een niet nader bij naam te noemen Haïtiaanse dictator.

De Kid kan boven in de Papa geplaatst worden. Vader heeft genoeg versterking aan boord om zelfs de moeilijkste luidsprekers aan de praat te krijgen. De zwaar gebufferde eindtrap in de Papa Dock (voor de kenners: niet minder dan 40.000 microFarad aan hoogwaardige condensatoren) zorgt ervoor dat 150 stabiele Watts ter beschikking van de de koper staan. De eindtrap is volledig dubbel mono opgebouwd, en een slimme schakeling zorgt ervoor dat de Papa Dock inschakelt als er een iPod op de Kid wordt geplaatst.

Prijzen en beschikbaarheid voor Nederland waren op het moment van publicatie nog niet bekend. In Amerika kost de Kid 1500 dollar, en voor de Papa Dock moet 2500 dollar worden betaald. Een iPod/iPhone is niet bij de prijs inbegrepen.

EDITORS' CHOICE