NIEUWS

Rhapsody gaat strijd aan met iTunes


Redactie HiFi.nl | 01 juli 2008

De online muziekwinkel Rhapsody (niet te verwarren met de Hilversumse High-End hifi-winkel) gaat muziek aanbieden in mp3 formaat, en wil dus gaan concurreren met iTunes.

Tot nu toe konden klanten van Rhapsody tegen betaling van een bedrag tussen de $13 en $15 alleen onbeperkt muziek luisteren in streaming formaat. De nummers waren dus niet te downloaden. Op die manier bleek de concurrentie van de populaire iPod muziekspeler te groot te zijn, en daarom kwam de webwinkel maar moeizaam van de grond.

Door de mp3-speler nu juist te omarmen hoopt Rhapsody beter te kunnen concurreren met Apple`s eigen muziekwinkel iTunes.

Rhapsody is de muziekdienst achter MTV`s muzieksites. Ook iLike, de meest gebruikte muziekapplicatie van Facebook is van Rhapsody. In de aankondiging van het nieuwe bedrijfsmodel wordt overigens gesproken over “muziek zonder beperkingen”, wat er op duidt dat er geen DRM beperkingen aan de klanten zullen worden opgelegd.

Voorlopig is Rhapsody alleen toegankelijk voor inwoners van de Verenigde Staten, en het is nog niet bekend of er een wereldwijde verspreiding zal komen. Dat lijkt echter slechts een kwestie van tijd.

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »