NIEUWS

Rhapsody gaat strijd aan met iTunes

Redactie HiFi.nl | 01 juli 2008

De online muziekwinkel Rhapsody (niet te verwarren met de Hilversumse High-End hifi-winkel) gaat muziek aanbieden in mp3 formaat, en wil dus gaan concurreren met iTunes.

Tot nu toe konden klanten van Rhapsody tegen betaling van een bedrag tussen de $13 en $15 alleen onbeperkt muziek luisteren in streaming formaat. De nummers waren dus niet te downloaden. Op die manier bleek de concurrentie van de populaire iPod muziekspeler te groot te zijn, en daarom kwam de webwinkel maar moeizaam van de grond.

Door de mp3-speler nu juist te omarmen hoopt Rhapsody beter te kunnen concurreren met Apple`s eigen muziekwinkel iTunes.

Rhapsody is de muziekdienst achter MTV`s muzieksites. Ook iLike, de meest gebruikte muziekapplicatie van Facebook is van Rhapsody. In de aankondiging van het nieuwe bedrijfsmodel wordt overigens gesproken over “muziek zonder beperkingen”, wat er op duidt dat er geen DRM beperkingen aan de klanten zullen worden opgelegd.

Voorlopig is Rhapsody alleen toegankelijk voor inwoners van de Verenigde Staten, en het is nog niet bekend of er een wereldwijde verspreiding zal komen. Dat lijkt echter slechts een kwestie van tijd.


EDITORS' CHOICE