NIEUWSSonus faber

Sonus Faber Homage aan Palladio


Redactie HiFi.nl | 14 juni 2008 | Sonus faber
(ingezonden mededeling)

Sonus Faber introduceert wereldwijd een nieuw “eerbetoon” (Homage) aan een bekend kunstenaar en doet dat deze keer in de vorm van een zeer beperkte oplage “Palladio” producten. Zelden zult u volgens de fabrikant zoveel schoonheid en gratie in een high-end audioproduct hebben ervaren.

Met deze nieuwe reeks wil Sonus Faber de beroemde 16e eeuwse architect Andrea Palladio eren. Dat doet men door de 3 Sonus Faber topmodellen in een speciale –en gelimiteerde- uitvoering op de markt te brengen. Wereldwijd betekent dat slechts 100 paar Guarneri Palladio luidsprekers, 50 paar Amati Palladio luidsprekers en 25 paar Stradivari Palladio luidsprekers.Zoals bij alle Sonus Faber producten, zeker uit de Homage reeks, kunt u ook nu weer rekenen op de maximaal mogelijke graad van afwerking. Met name de zeldzaam minutieus geverniste en nagepolijste houten delen dwingen weer de hoogste bewondering af. Het hout dat bij de Palladio modellen gebruikt wordt, is esdoorn. Dat geeft de luidsprekers een zandkleur met gouden glans. De bijgevoegde foto’s kunnen helaas nauwelijks een idee geven wat met die uitstraling van deze producten wordt bedoeld. Hoe prachtig en bijzonder de luidsprekers écht zijn, kunt u alleen ervaren door ze ook in het écht te zien. Dat was onlangs mogelijk tijdens de High End Show in München.

Alle gebruikte metaaldelen zijn uitgevoerd in zilver, rhodium en palladium. Dit in tegenstelling tot het goud dat in de standaardversie wordt gebruikt. Om te voorkomen dat deze gelimiteerde reeks producten al op voorhand niet (meer) in BeNeLux verkrijgbaar is, hebben wij van elk model één paar op voorraad genomen. Of later nog exemplaren leverbaar zullen zijn, is nu niet te zeggen. De Amati Palladio is reeds -exclusief- beluister- en bewonderbaar bij CONCERTO te Amsterdam.

Prijzen van deze Palladio-reeks op aanvraag verkrijgbaar bij:
Durob Audio BV
+31 (0)73 511 25 55

EDITORS' CHOICE