NIEUWSLG

Nieuw all-in-one systeem van LG


Redactie HiFi.nl | 09 juni 2008 | LG

(Ingezonden mededeling)

Ongeëvenaarde audioweergave in een strak design. Dat is, volgens de fabrikant, de nieuwe Home Cinema van LG Electronics. Meer dan een jaar hebben LG Electronics en audio-expert Mr. Mark Levinson zich gewijd aan het ontwikkelen en perfectioneren van dit systeem.

Het resultaat is naar eigen zeggen een Home Cinema dat zijn gelijke niet kent: de LG HT953TV. Dit systeem blinkt volgens LG voornamelijk uit door zijn natuurgetrouwe geluidsweergave – het voegt pure emotie toe aan kraakhelder beeld en knallende audio. Maar ook voor wat betreft features en design is de HT953TV van uitzonderlijke klasse. Dit baanbrekende Home Cinema staat garant voor een ware bioscoopervaring in de huiskamer, aldus LG.
 
De LG HT953TV is het vlaggenschipproduct onder de LG Home Cinema’s van 2008. Het is een stijlvolle aanvulling op het interieur. Bovendien sluit de Home Cinema voor wat betreft zijn looks perfect aan bij de state-of-the-art LG6000 Scarlet LCD-tv. Net als deze stijlvolle tv heeft LG ook de zwart gepolijste LG HT953TV voorzien van dezelfde schitterende designaccenten, zoals de magische ‘touch ring sensor’ en zilveren voet. Dit maakt de LG Home Cinema en de LG Scarlet tot dé ultieme oogstrelende combinatie.
 
De Home Cinema bestaat uit een slanke zwart gelakte dvd-speler met uniek design, die ook op een stijlvolle standaard geplaatst kan worden. De speler wordt bediend via de ‘emotional touch panel’. De onnavolgbare audio is afkomstig uit vier ranke speakers die reiken tot schouderhoogte. Voor de lage tonen heeft LG de set uitgerust met een speciale bass peaker en subwoofer. Deze geven de audioweergave zijn unieke emotionele bioscoopdimensie – lage trillende tonen zijn niet alleen hoorbaar, maar voelbaar tot in je tenen. Kortom: het systeem staat op alle fronten garant voor geavanceerde digitale entertainment in stijl.
 
Topkwaliteit technologie vormt de basis van de HT953TV. LG heeft de verschillende luidsprekers voorzien van parabolische behuizing en een geïntegreerd, taps toelopend voetstuk. Daarnaast is het systeem uitgerust met de exclusieve LG Virtual Sound Matrix (VSM) Pro-technologie. Hierdoor genieten gebruikers altijd van de ultieme surround sound-ervaring – wanneer ze kijken naar films of tv-programma’s, of luisteren naar hun favoriete muziek. Met de VSM Pro-technologie gebruikt de HT953TV vijf virtuele speakers. Zo creëert het systeem een 10.1-kanaals geluidseffect en uitstekende audiokwaliteit zonder enige vervorming of verandering van de originele weergave.
 
“Het aantrekkelijke design van de Home Cinema is, naast de unieke technologie, iets waar muziekliefhebbers versteld van zullen staan”, zegt Nadin Mulder, Marketing Coördinator TV/AV Benelux bij LG Electronics. “De HT953TV past dan ook perfect bij de elegante looks van de nieuwste LG-lcd-tv’s, zoals de recentelijk op spraakmakende wijze geïntroduceerde LG Scarlet. Met de exclusieve uitstraling van dit systeem bevestigt LG wederom dat technologie en innovatie perfect samengaan met uiterlijke finesse.”
 
De HT953TV blinkt eveneens uit in gebruiksvriendelijkheid. Voor het gemak van de kijker heeft LG de Home Cinema uitgerust met Simplink. Hiermee kan men de AV-input automatisch zoeken op een flatscreen. Eén afstandsbediening is bovendien voldoende om de aangesloten tv, het audiosysteem en de dvd-speler te bedienen. Dit vergroot de gebruiksvriendelijkheid nog meer. Daarbij kan de HDMI-aansluiting ruim vijftien soorten analoge verbindingen vervangen en het 576i SD-signaal verbeteren naar een 1080i SD-signaal.
 
Het HT953TV Home Cinema-systeem heeft nog meer bijzondere functionaliteiten, zoals eenvoudige verbindingsopties. Via de USB-verbindingspoort kan de gebruiker muziek van zijn/haar mobiele muziekspeler afspelen. Ook is het mogelijk muziek op te nemen via de USB-poort op een portable audiospeler. De Home Cinema ondersteunt eveneens iPod Connection, USB Direct Ripping, USB Plus en Portable Audio-In via een USB-hostpoort die verbindingen mogelijk maakt met mp3-spelers en USB-geheugensticks. Zo kunnen gebruikers via de HT953TV genieten van muziek die opgeslagen is op digitale mobiele apparaten. Verder is het systeem volledig compatible met DivX, DVD±R, Audio, MP3, WMA en JPEG.
 
De LG Home Cinema is online en in de winkel verkrijgbaar vanaf juli 2008 voor een prijs van 999 euro, incl. btw.
 
Belangrijkste features

 • Hoge output van 1.000 Watt Tallboy Speaker.
 • Emotional Touch Control met Touch Lighting – een nieuwe technologie waarbij elke aanraking gevolgd wordt door een oplichtende gloed.
 • EQ-systeem getuned door audiogoeroe Mr. Mark Levinson.
 • VSM Pro-technologie, exclusief van LG. Het virtuele multikanaals surround-effect (maximaal 10.1-kanaals) met Immersive Sound Experience-technologie zorgt voor een natuurlijke, volumineuze weergave. Dit biedt de ultieme surround sound-ervaring.
 • Maximum Playback Compatibility – DivX, DVD±R, Audio, MP3, WMA en JPEG.
 •  iPod Connection.
 • USB Plus/portable Audio-In (3.5)/Headphone-Out (3.5) USB Direct Ripping.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »