NIEUWS

AudiVision uit Winschoten wint prijs

Redactie HiFi.nl | 06 juni 2008

Winschoten - Op maandag 9 juni 2008 zal burgemeester mevrouw J.G. Vlietstra de "Gouden Gevel 2007" uitreiken. De prijs voor de best opgeknapte gevel van het jaar 2007 zal in ontvangst genomen worden door de huurders van het winnende pand. De winnende gevel in 2007 is het gezamenlijke pand aan de Langestraat 114/ Oldambtplein 10, waarin de winkels Biesot home & lifestyle en AudiVision (Adams Hifi BV) gevestigd zijn.

Het instellen van deze jaarlijkse prijs voor de best opgeknapte winkelgevel is een initiatief van de werkgroep winkelstructuur. Deze werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van banken, makelaars, de gemeente Winschoten, de ondernemersvereniging Handel en Nijverheid en het Hoofd Bedrijfschap Detailhandel. De werkgroep winkelstructuur geeft adviezen aan de Stuurgroep Binnenstad met betrekking tot versterking van de detailhandelstructuur en de attractiviteit van het centrum van Winschoten.

"De Gouden Gevel" bestaat uit een plaquette, die voortaan permanent op de winnende gevel prijkt. De gemeente hoopt dat zowel de "Gouden Gevel" als de opengestelde subsidie uit het zogeheten "gevelfonds" lokale vastgoedeigenaren stimuleert tot het opknappen van hun winkelgevel.

Voor het jaar 2007 werden 5 kandidaten aangedragen, te weten Lich vishandel, Bonita, Bonanza, Steps en het gezamenlijke pand van Adams & Biesot. Als uiteindelijke winnaar is gekozen voor het pand waarin de winkels "Biesot home & lifestyle" en "Adams Hifi BV" gevestigd zijn. De jury, bestaande uit de leden van de werkgroep winkelstructuur, heeft gekeken naar aspecten als: "lef", "functionaliteit" en "uitwerking op de omgeving". De ontwerper van de winnende gevel is de architect Lex van Helden uit Groningen.


EDITORS' CHOICE