Opruiming bij High Fidelity Discs


Max Delissen | 04 juni 2008

Af en toe moet er gewoon eens wat ruimte gemaakt worden. De voorraad van High Fidelity Discs is er de afgelopen tijd niet kleiner op geworden, en nieuwe releases staan te dringen om binnengelaten te worden. Daarom is de tijd gekomen om de bezem er eens flink door te halen.


Klik op het plaatje om meteen naar de aanbiedingspagina te gaan.

Meer dan 500 artikelen zijn (soms flink) in prijs verlaagd. Dit kunnen bijvoorbeeld (SA)CD`s zijn waar er nog maar een paar van zijn, dus het is een goed idee om de lijst snel te bekijken, want op is op. Soms zelfs letterlijk. Steeds vaker blijkt dat bepaalde titels op SACD opeens niet meer leverbaar zijn. Ook platenmaatschappijen hebben af en toe een capaciteitsprobleem, en dan gaan er onverbiddelijk oude en minder goed lopende titels uit de collectie. Om nooit meer terug te komen.

Ook flink wat titels op vinyl gaan in de uitverkoop. Neem hier maar eens een kijkje. Misschien ziet u iets staan dat u altijd al had willen hebben, maar wat nu wel heel erg aantrekkelijk geprijsd is.

Een kleine greep...


 

 

Destiny`s Child - Destiny Fulfilled (DualDisc)
Een Dual Disc bevat twee speelbare zijden. Aan de ene kant is het een gewone CD, aan de andere kant is het een DVD.Mozart: Violin Concertos Nos. 3 & 4 - Julia Fischer / Netherlands Chamber Orchestra / Kreizberg (SACD)
Fraaie uitvoering op het hoogwaardige Pentatone labelLaurindo Almeida, Charlie Byrd - Tango (2 x 180 Gr, 45 RPM vinyl LP)
Zeer audiofiele persing op zwaar vinyl. Moet op 45 toeren gedraaid worden voor nog meer dynamiek en klankkleur.


Randy Weston - Little Niles (180 Gr. vinyl LP)
Pianist Randy Weston verkent op dit album uit 1959 uitgebreid de Afrikaanse en Caraïbische ritmes die hij opdeed tijdens een rondreis eind jaren 50. Zijn bop-gebaseerde geluid krijgt hierdoor een compact en aards karakter. Op dit album speelt onder meer Johnny Griffin mee op tenorsax.Hugh Masekela - Almost Like Being In Jazz (DualDisc)
Dit is de eerste release op het nieuwe audiofiele label Straight Ahead Records, met Hugh Masekela op Flugelhorn, Larry Willis op piano, John Heard op bas en Lorca Heart op drums. De opnames zijn gemaakt in Bernie Grunman`s studio, en direct gemixed naar analoge tape. Dit is een Dual Disc met CD kwaliteit op de ene, en high resolution 24/96 quality audio op de andere kant.

EDITORS' CHOICE