NIEUWS

Chinese fabrikanten krijgen blu-ray licentie

Redactie HiFi.nl | 04 juni 2008
(gezien op Internet)

De Blu-ray Disc Association heeft aan elf Chinese fabrikanten een licentie voor de ontwikkeling en de productie van blu-ray-producten verstrekt. Daarmee lijkt de massaproductie van blu-ray-apparatuur in een stroomversnelling te komen.



Volgens Digitimes zouden onder andere de firma`s TCL, Malata, China Hualu Panasonic AVC Networks - een joint venture tussen het Japanse Panasonic en de Chinese Hualu Group - en Desay een licentie hebben ontvangen. De licentiehouders zouden zich gaan richten op het ontwerpen en fabriceren van de behuizingen van blu-ray-spelers en de assemblage van de benodigde elektronica, die nog wel uit Japan wordt geïmporteerd.

Met het verstrekken van de licenties hoopt de BDA te profiteren van de veelbelovende Chinese markt. De fabrikanten zouden na de ondergang van Toshiba`s hd-dvd-formaat bovendien aanmerkelijk meer belangstelling hebben voor het winnende hd-systeem. Zdnet Asia meldt dat het aantal leden van de BDA sinds februari is gestegen tot 187, terwijl het Dvd Forum het ledenaantal heeft zien afkalven van 240 naar 163. Het aantal apparaten dat voorzien is van blu-ray-technologie zou dit jaar uitkomen op 5,3 miljoen eenheden, wat in 2009 moet groeien tot 11 miljoen stuks.


EDITORS' CHOICE