NIEUWSSamsung

KPN introduceert televisie op je mobiel


Redactie HiFi.nl | 29 mei 2008 | Samsung

(ingezonden mededeling)

Het verkeer, de kassarij of een verlate afspraak, we wachten wat af. Maar liefst driekwart van de Nederlanders ergert zich iedere dag aan momenten dat ze ´op pauze´ worden gezet. Het vele wachten leidt tot ergernis, ongeduld en zelfs tot stress. Dat blijkt uit onderzoek van Bureau Motivaction in opdracht van MobielTV van KPN. Bijna de helft van de Nederlanders weet niet wat te doen tijdens het wachten en zoekt ontspanning. Die vinden ze thuis vooral in televisie kijken. Om Nederlanders altijd en overal in staat te stellen zich te kunnen ontspannen tijdens het wachten, wordt MobielTV van KPN geïntroduceerd.

Met deze nieuwe dienst, die gebruik maakt van de DVB-H techniek, een afgeleide van de techniek zoals gebruikt voor Digitenne, kan iedereen tijdens gedwongen wachtmomenten genieten van haarscherpe échte TV op de mobiele telefoon.

Wachten op stress
In het dagelijks leven ervaart 76% van de Nederlanders momenten waarop ze onverwacht moeten wachten. Het wachten loopt voor velen op tot een half uur per dag. Dit geldt vooral voor mensen uit de drie grote gemeenten (Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) waar 82% vaak ongevraagd ‘op pauze’ wordt gezet. Men is het vele wachten dan ook zat, aldus driekwart van de respondenten. Het leidt voor 63% van hen tot ergernis, 60% wordt ronduit ongeduldig en de helft wordt uiteindelijk zelfs gestresst. Bijna 60% van Nederlanders vindt dan ook dat wachten niet meer past bij het snelle leven van nu.

De ontspanning van televisie
Bijna de helft van de mensen weet niet wat te doen tijdens de vele wachtmomenten en zoekt ontspanning. Thuis blijkt TV kijken voor 80% pure ontspanning en een goede afleiding (70%). Meer dan de helft geeft zelfs aan zijn ergernissen los te kunnen laten door het kijken van televisie en zet vaak de TV aan als ze thuis eens moeten wachten.

Wachten wordt leuk
KPN Mobiel maakt zich sterk voor de wachtmomenten en hoopt ze om te zetten in positieve momenten van ontspanning in het drukke leven. Daartoe introduceert ze haarscherp televisiebeeld op de mobiele telefoon met de nieuwe dienst MobielTV van KPN. De DVB-H techniek biedt haarscherp beeld waardoor zelfs ondertiteling goed te lezen is. Verder kunnen veel mensen tegelijk kijken en is de batterijduur langer dan bij bestaande technieken. Het garandeert de ontspanning van live TV op alle momenten waar dat welkom is. Zo wordt wachten echt leuk.

MobielTV van KPN wordt donderdag 5 juni geïntroduceerd en gaat  9,95 euro per maand kosten. In eerste instantie wordt MobielTV geïntroduceerd met de Samsung P960 TV en de LG KB620. Later dit jaar volgen meerdere toestellen van Samsung, Nokia en LG waarop MobielTV van KPN te zien zal zijn.


EDITORS' CHOICE