NIEUWSMarantz

Nieuwe Marantz voor- en eindversterker


Redactie HiFi.nl | 28 mei 2008 | Marantz

(ingezonden mededeling - bewerkt door Steven Vos)

Marantz introduceert de perfecte aanvulling op Blu-Ray-spelers met een ongelofelijk krachtige combinatie van netwerkprocessor en eindversterker.

De combinatie van AV8003 en MM8003 levert volgens de fabrikant een entertainment systeem van ultieme audio- en videokwaliteit, met alle moderne, meest geavanceerde audio- en videoverwerkingstechnologie.Dit THX-Ultra2 gecertificeerd systeem is, dankzij Dolby True HD en DTS-HD Master Audiodecodering, niet alleen de perfecte partner voor een Blu-Ray-speler, net als zijn HDMI 1.3a connectiviteit (vier ingangen, twee uitgangen) met 36-bit Deep Color-ondersteuning, maar deze uitvoering kan, via de ingebouwde digitale mediaspeler, ook muziek en films openen en streamen die u op een thuisnetwerk hebt opgeslagen (aangesloten pc’s en NAS-drives).

Het systeem levert 1,2kW via zijn acht kanalen. Hij biedt ook de-interlacing videoscaling tot 1080p vanaf iedere bron, en beschikt over volledige automatische speakersetup met Audessy Room Equalizer. Voor Multi-roomliefhebbers heeft deze combinatie de mogelijkheid audio of video in drie verschillende kamers tegelijkertijd te gebruiken.

De Marantz AV8003 voorversterker/processor met netwerkfunctionaliteit is ontwikkeld om het beste te halen uit iedere Blu-Ray-speler. Hij decodeert DTS-HD Master Audio en Dolby True HD. Deze laatste biedt bijvoorbeeld 100 procent verliesvrije codering, en ondersteunt tot acht luidsprekers met volledig bereik van 24-bit/96 kHz-audio. Er is ook ondersteuning voor Deep Color en 24fps met vier HDMI (versie 1.3a) ingangen en twee uitgangen.

Bij oudere systemen kan er geprofiteerd worden van High Definition, omdat de AV8003 beschikt over Marantz` eerste ingebouwde videoscaler voor geavanceerde videoweergave, met up-conversie en scaling tot 1080p vanaf alle analoge en digitale bronnen.

En de THX Ultra-2 gecertificeerde AV8003 gaat nog verder: alle video- en muziekbestanden die zijn opgeslagen op een computer of netwerk ondergaan dezelfde HD-behandeling dankzij een ingebouwde digitale mediaspeler, die audio en video streamt via een thuisnetwerk. De AV8003 kan de media vervolgens door het hele huis verspreiden, inclusief High Definition-video via HDMI voor de kamer waar het meest film gekeken wordt, componentvideo voor de tweede ruimte, met onafhankelijke audiomogelijkheden voor de derde kamer.

Voor totale connectiviteit en flexibiliteit beschikt de AV8003 over gebalanceerde uitgangen voor een supergeluidsarme verbinding met de eindversterker (zelfs via lange kabels), gebalanceerde ingang voor het aansluiten van een high-end-cd-speler, RS-232c, directe IR-input en DC-triggers. Een meegeleverde programmeerbare afstandsbediening met verlicht LCD-scherm, en een tweede afstandsbediening voor gebruik in een andere kamer completeren het systeem.

Voor eenvoudige installatie en geavanceerde prestaties beschikt de AV8003 over HDMI 1.3 repeaterfunctionaliteit, zonder signaalverlies en met de mogelijkheid 1080p videosignalen door te sturen van HDMI-ingang naar HDMI-uitgang. Daarnaast kunnen ook diverse audiosignalen gedecodeerd worden via HDMI.

Om het allerbeste te halen uit het geweldige nieuwe Blu-Ray-formaat, beschikt de AV8003 over een gesegmenteerde voedingsstructuur, met afzonderlijke voedingstoevoer voor iedere belangrijke audiosectie, en uitgebreide interne afscherming van belangrijke componenten om elektrische interferentie te voorkomen. Er is ook een Pure Direct-mode, die alle overbodige circuits en functies uitschakelt, zoals het display. Dergelijk uitstekend oog voor detail is ook te zien in het volledig metalen, referentie M1-design, met een dubbele bodemplaat en aanzienlijke schokabsorberende poten, die alle trillingen die de geluidskwaliteit beïnvloeden praktisch elimineren. De behuizing is zelfs geheel verkoperd tegen elektrische interferentie. Het resultaat is een model met een pure, minimalistische lijn die aansluit op zijn pure geluid.De basis van de MM8003 is een enorme High-Current, ringkerntransformator die alle acht kanalen 150 watt vermogen levert, en dat is dan nog maar een conservatieve schatting. Deze wordt gebruikt naast op maat gemaakte filtergenerators, met de hand geselecteerde onderdelen, uitgebreide afscherming van belangrijke onderdelen, en Current Feedback-technologie met superbrede bandbreedte. Het laatste versterkersysteem, waarbij de impedantie van het Current Feedback-punt heel laag gehouden wordt, zodat er weinig faseverschuiving optreedt, is in eerste instantie ontworpen voor Super Audio cd-signalen en is ideaal voor de nieuwe DTS-HD Master Audio en Dolby True HD-formaten.

Het resultaat van deze technologie is een ongelofelijk nauwkeurige toon- en afbeeldingsbalans, gepaard met snelheid en dynamiek met zeer lage verstoring. Dit geweldige geluid wordt gecombineerd met uitstekende flexibiliteit, zoals acht kanalen, gebalanceerde ingangaansluitingen, bediening van relais van de uitgangskanalen en een vertraagde inschakelfunctie. En, net als bij de voorversterker, beschikt ook hij over een volledig metalen behuizing met een dubbele bodemplaat en aanzienlijke schokabsorberende poten die alle trillingen die de geluidskwaliteit beïnvloeden praktisch elimineren. En nogmaals, deze is geheel verkoperd als bescherming tegen elektrische interferentie.

Prijs en beschikbaarheid:
De Marantz AV8003 en MM8003 zijn vanaf juli 2008 verkrijgbaar. De Marantz AV8003 voorversterker/processor met netwerkfunctionaliteit heeft een adviesprijs van 2799 euro. Voor de Marantz MM8003 achtkanaals-eindversterker geldt een adviesprijs van 1699 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE