NIEUWS

Draadloze speakerset van Logitech


Redactie HiFi.nl | 23 mei 2008

(gezien op Internet)

Voor iedereen die genoeg heeft van de blikkerige muziek uit mobiele telefoons heeft Logitech een oplossing. Logitech introduceert namelijk een draadloze speakerset, speciaal voor mobiele telefoons, het Logitech Pure-Fi Mobile speaker system. Hiermee is het mogelijk om te genieten van alle muziek op een mobiele telefoon terwijl het toestel gewoon in de zak kan blijven.

Iedereen met een Bluetooth mobieltje met het Advanced Audio Distribution (A2DP) profiel kan met deze speakers zijn muziek draadloos afspelen. Dit kan tot op een afstand tot tien meter van de mobiele telefoon. De speakerphone is ook geschikt om een telefoongesprek te voeren. Zo zijn er twee ingebouwde microfoons – één microfoon om de nuances van het stemgeluid te registreren en één microfoon om ongewenst achtergrondgeluid te registreren én blokkeren. De bediening is dankzij de gespreksknoppen op de speakers – gesprek beantwoorden en gesprek beëindigen – eenvoudig.Het compacte speakerysteem is gemaakt uit één stuk en wordt geleverd met een beschermende draagtas waarin ook de oplaadkabels vervoerd kunnen worden. De oplaadbare batterijen leveren ongeveer twaalf uur luisterplezier en de batterij statusindicator geeft precies aan wanneer opladen noodzakelijk is.

‘Miljoenen mensen gebruiken een mobiele telefoon om te luisteren naar muziek. De meeste mensen gebruiken oordopjes, maar soms wil je samen naar muziek luisteren,’ zegt Mark Schneider, vice president en general manager van de Logitech audio business unit. ‘Of het nu tijdens een feestje is, in het park of gewoon in de huiskamer, de muziek van een mobiele telefoon klinkt geweldig omdat het Pure-Fi Mobile speaker system het geluid in hoge kwaliteit weergeeft.’De Logitech Pure-Fi Mobile speakers zijn medio juni verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van € 149,99. De speakerset kan overigens ook gebruikt worden om muziek van een PC, iPod of een andere mp3 speler weer te geven.

EDITORS' CHOICE