NIEUWS

Prijsvraag: Dusty Springfield

Redactie HiFi.nl | 21 mei 2008

De Engelse zangeres Dusty Springfield kreeg van huis uit een muzikale opvoeding, wat al snel resulteerde in een prille zangcarrière.

In de jaren daarna groeide zij uit tot een veelzijdige artieste, die zich door de jaren steeds met het grootste gemak aanpaste aan de muzikale trends, en daar altijd heel duidelijk haar eigen stempel op wist te drukken. Haar soepele stem maakte haar al snel tot één van de grootste blanke soul-zangeressen, en haar populariteit werd zelfs zo groot dat zij in 1966 en 1967 een wekelijkse televisieserie op de BBC kreeg, waarin ze  haar nieuwe liedjes ten gehore bracht.

Niet minder dan 61 van deze opnames zijn gebundeld op een DVD, en als bonusmateriaal zijn er o.a. een optreden in de Tom Jones Show, een audiojukebox met extra nummers, en een fotogallerij toegevoegd.

Op de dubbel-cd 40 Original Hits staan haar grootste successen uit de periode 1962-1971. Vanwege haar succes wist zij zich voortdurend voorzien van uitstekend songmateriaal, vaak geschreven door grote namen als Burt Bacharach, Randy Newman en Gamble& Huff. Het is bijna niet te geloven hoeveel bekende nummers zij op haar naam heeft staan. Nummers die we vaak van andere artiesten kennen, maar dan in uitvoeringen die van een veel latere datum zijn dan Dusty`s versie. Wat te denken van wereldhits als I Only Want To Be With You, Anyone Who Had A Heart, You Don`t have To Say You Love Me, Close To You, The Look Of Love, Son Of A Preacherman en Let`s Talk It Over.

In samenwerking met platenmaatschappij Universal Music mag HiFi.nl tien setjes verloten waarin zowel de hierboven beschreven DVD als de verzamel-cd zitten. Alles wat u daarvoor moet doen is het goede antwoord geven op de volgende twee vragen:

1.  Wat is de volledige echte naam van Dusty Springfield?
2.  Binnenkort worden er twee films over het leven van Dusty Springfield gemaakt. In de ene film speelt Nicole Kidman de hoofdrol, maar wie speelt haar in de andere film?

Stuur uw antwoorden voor 31 mei naar dusty@hifi.nl. De prijzen zullen onder de goede inzenders verloot worden. De winnaars ontvangen begin juni bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.


EDITORS' CHOICE