PRIMEUR: Audio Research VS 115

(ingezonden mededeling)

Als eerste in Nederland heeft Audio Excellence de gloednieuwe Audio Research VS115 beschikbaar. Deze eindversterker vervangt de VS110.

Qua looks is er weinig veranderd, het enige wat direct opvalt is een cosmetische wijziging van de geplaatste stuurbuisjes. Verder is het klassiek oogende VS ontwerp onaangetast.

Wat wel is gewijzigd zijn de 6H30 stuurbuisjes, deze vervangen de 6922 buisjes welke werden gebruikt in o.a. de VS110. Voordeel van deze buisjes is met name de langere levensduur. Verder is de breedbandigheid fors toegenomen, 110kHz bij de VS115 ten opzichte van 40kHz van zijn voorganger, iets wat we ook al ervaarden in de huidige Reference ontwerpen en de HD220 & SD135 eindversterkers.

Grootste verschil met zijn voorganger is het electrisch gebalanceerde ontwerp welke ideaal combineert met de huidige lijn Audio Research LS voorversterkers die in deze modus nog wat fraaier presteren. Klankmatig is deĀ  VS115 meer gaan lijken op de REF110. Een zeer groot, open maar zeker geen schraal of dun klinkend hoog zijn de meest opvallende klankeigenschappen. Verder zijn zoals bij iedere Audio Research een mooie dynamiek en klankrijkdom aanwezig.

Mocht u de VS115 of andere Audio Research produkten eens willen beluisterenĀ  dan bent u welkom om een afspraak met ons te maken. Wij hebben nagenoeg alle modellen in huis.

prijs:
6.950 euro inclusief stofkap


EDITORS' CHOICE