NIEUWS

Nieuw EMMA seizoen begonnen

Redactie HiFi.nl | 14 mei 2008

(ingezonden mededeling)

Full speed was, zoals vanouds, weer de opening van het nieuwe EMMA seizoen in Nederland.
En een zeer goed begin, want dankzij de vele bezoekers, de vele mooie auto`s, de goede sfeer en natuurlijk het heerlijk weer was het een weekend om te genieten in Rosmalen. De Spijkerhal was wederom het toneel voor de EMMA wedstrijden. Veel nieuwe gezichten waren daar te zien, maar ook veel oude bekenden, met nieuwe auto`s en installaties.



Zaterdag was het tijd voor de ESPL`ers om de dB`s te laten knallen. Scores tot maar liefst 145 dB werden er neer gezet! Tommie en Astrid van Hal (samen het roemruchte team Flying Dutch) behaalde maar liefst 2 bekers. 1ste plaats in de ESPL Expert klasse met de bekende Mercedes Vito. Maar zeer knap behaalde ze ook nog een 2de plaats in de ESPL Experienced 2 woofer klasse met een geheel nieuw opgebouwde Golf I gti. Alleen Ramon Hermans (aka the Dolphin) was net te sterk. Rob Verstappen maakte zijn reputatie als leidend Europees kampioen helemaal waar met zijn nieuwe auto. Zijn Hyundai Coupe was goed voor de eerste plaats in de ESPL Experienced 4 woofer klasse.



Zondag was het tijd voor de druk bezochte EMMA Sound Quality wedstrijd. Deelnemers uit Nederland, Belgie, Duitsland en zelfs Polen stonden al vroeg te dringen aan de poort om maar op tijd te zijn voor deze EMMA wedstrijd. Ook hier weer een heel aantal nieuwe gezichten die meteen zeer succesvol waren. Bijv. Tim Kruit, de zoon van "klassieker" Martin Kruit, ging er vandoor in zijn VW Golf met de eerste plaats in de Experienced Unlimited klasse.

Maar ook de oude bekenden maakte indruk met nieuwe auto`s en bijzondere installaties. Bijv. Bjorn Fleuren met zijn bijzonder mooie VW Jetta. En niet te vergeten Willy Pot met zijn zeer indrukwekkende Buick New Yorker welke te bewonderen was op de Pioneer stand. Dennis Snijders verraste vriend en vijand door eens een keer niet te komen met zijn BMW M3, maar met een geheel nieuwe Toyota Aygo. En meteen behaalde hij met deze auto de eerste plaats in de zeer zwaar bevochten Advanced 5 channel klasse.



Alle uitslagen en meer foto`s zijn te vinden op www.emmanet.nl. Wil je zelf een keer meedoen aan een EMMA wedstrijd? Iedereen kan meedoen, voor elke installatie en elk ervaringsniveau is er een geschikte klasse. Kijk snel op www.emmanet.nl voor meer info en voor de agenda.


EDITORS' CHOICE