NIEUWS

NVHR ruilbeurs en vintage audio apparatuur

Redactie HiFi.nl | 07 mei 2008

(ingezonden mededeling)

Op 21 juni 2008 organiseert de Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio (NVHR) voor de tweede keer dit jaar haar tweede ruilbeurs in Health Center Hoenderdaal in Driebergen, Hoendersteeg 7.Op die dag wordt er een extra tentoonstelling gehouden van vintage audio-apparatuur.

Het Nederlands Grammofoon Genootschap (NGG) zal in de zalen naast het restaurant een royale verzameling met werkende grammofoons tentoonstellen en op deze grammofoons muziek laten horen uit de jaren 50/ 60. Voor meer informatie over het NGG, zie www.grammofoon.com.

De heer Frans Dobbelaar zal aanwezig zijn met een assortiment uit zijn bandrecorderverzameling, terwijl een aantal andere leden van de NVHR aanwezig zal zijn met overige vintage audio-apparatuur.
Verder wordt geprobeerd leden van de NVHR, maar ook niet leden, hun zelfgemaakte buizen- versterker te laten exposeren.

Deze exposanten kunnen rekenen op veel waardering voor hun eigenbouw versterkers en zullen veel vragen moeten beantwoorden van bezoekers.

Natuurlijk zijn ook fabriek buizenversterkers van harte welkom.

Naast de dvd`s, die de gehele dag met regelmaat worden vertoond over radiogerelateerde onderwerpen, zal John Hupse een lezing houden over kristal pick-up elementen.In het kader van het thema VINTAGE AUDIO zal ir. Menno van der Veen een voordracht houden over Audio versterkers met elektronenbuizen en in het bijzonder over de daarbij te gebruiken uitgangstransformatoren.

Deze expositie en lezingen zijn toegankelijk voor iedereen, dus ook niet-leden van de NVHR zijn van harte welkom.

Voor meer informatie over de NVHR verwijzen wij u naar hun website, www.nvhr.nl


EDITORS' CHOICE