NIEUWSMonster

Monster® introduceert nieuwe M-series

Redactie HiFi.nl | 05 mei 2008 | Monster

(ingezonden mededeling)

Sinds jaar en dag staat M-serie synoniem voor de beste audio- en videoverbindingen binnen het Monster assortiment. Deze hoogwaardige kabels zijn al weer een flink aantal jaren favoriet bij menig muziekliefhebber, thuisbioscoop bezitter en kritisch recensent waar ook ter wereld. Toch heeft Monster gemeend dat het beter kan en daarom introduceert Monster dan ook met gepaste trots de nieuwe M-series lijn.

De nieuwe M-serie A/V kabels zijn op tal van punten verbeterd. De meest in het oog springende veranderingen zijn de HexMesh™ kabelbescherming, de vernieuwde Turbine® connectoren, de ISF certificering en de volledig opnieuw ontworpen “Jewel Case” verpakkingen. Het moge duidelijk zijn dat de fabrikant trouw blijft aan de vertrouwde Monstertechnologie, die aan de basis staat van al haar producten. Slechts daar waar er ruimte was voor verdere verbeteringen werden deze ook doorgevoerd.

De nieuwe verpakking onderscheidt zich op tal van punten. De vernieuwde verpakking is zo ontworpen dat consument en verkoper in één oogopslag de kabel, de toegepaste techniek en de overige eigenschappen kunnen zien. In tegenstelling tot de blisters is de nieuwe verpakking hersluitbaar, zodat demonstratie of uitproberen nu veel eenvoudiger te realiseren zijn.

De nieuwe Monster M-serie HDMI kabels kennen maar liefst twee wereldprimeurs:
Het zijn ’s werelds eerste ISF gecertificeerde HDMI kabels én Monsters’ eerste HDMI kabels met “Speed Rating”.

Voor het testen van deze datacapaciteit staat het gerenommeerde SimplayHD Labs garant. Deze speed rating, of datacapaciteit, geeft duidelijk aan hoeveel digitale data de Monster HDMI kabels kunnen verwerken. En in een tijd dat datasnelheden, dankzij HD technologieën als “Deep Colour”  en hogere verversingssnelheden, alleen maar toenemen, is dit zeker geen overbodige luxe. De eindgebruiker kiest nu gemakkelijk altijd de juiste kabel! Monsters’ beste HDMI kabel, de M1000 HDTV HDMI is gecertificeerd als Ultimate High Speed en als zodanig in staat om datasnelheden tot maar liefst 14,9 Gbps (meer dan 14 miljard pulsen per seconde!) te kunnen verwerken.

Deze capaciteit is zo hoog dat Monster op de M1000 dan ook een “Cable For Life” garantie geeft. De unieke garantie garandeert de koper van een M1000 kabel dat, hoe de HDMI techniek zich ook in de toekomst ontwikkelt, deze kabel altijd naar behoren zal functioneren. Zo niet, dan krijgt de consument GRATIS een upgrade naar een nieuwe HDMI kabel. Deze garantie is uniek in de wereld en exclusief voor Monster.


 
Naast de (vernieuwde) video kabels biedt Monster in de M-serie ook hoogwaardige Audio oplossingen. De befaamde M1000 analoge en digitale interlinks zijn opgevolgd door nieuwe en verbeterde modellen; de uitmuntende Monster kwaliteit is gebleven.

De vermaarde luidspreker kabels zijn ongewijzigd gebleven, hier is alleen een handige 9 meter MCX1 rol aan het assortiment toegevoegd.

De Monster M-series kabels zijn geprijsd van 69,95 euro tot aan ver boven 1.000 euro per kabel. Afhankelijk van eisen en budget is er dus voor bijna iedereen wel een M-serie oplossing beschikbaar.

Audio Video
M1000 Interlink M1000 HDMI Ultimate High Speed 14,9Gbps
M850 Interlink M850 HDMI Ultra-high Speed 10,2 Gbps
  M650 HDMI Advanced-High Speed 6,7 Gbps
M1000 DCX Digital Coax  
M850 DCX Digital Coax M1000 CV Component Video
  M850 CV Component Video
M1000 DFO Digital Fiber Optic M650 CV Component Video
M850 DFO Digital Fiber Optic  
   
M1000 SW Subwoofer  
M850 SW Subwoofer  


EDITORS' CHOICE