NIEUWSSamsung

Nieuwe Samsung media-spelers

Redactie HiFi.nl | 02 mei 2008 | Samsung

(gezien op internet)

Samsung heeft deze week twee nieuwe mp3-spelers uitgebracht. De S3 Slim wordt tegenover de iPod Nano gepositioneerd, terwijl de S2 Pebble het van zijn uiterlijk moet hebben.

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant levert met de S3 een tamelijk traditionele mediaspeler af. Het apparaatje speelt mp3 en wma af, en op het 1,8"-schermpje kunnen foto`s en mp4-video`s worden afgespeeld. De S3 bevat een FM-radio, en hoewel radioprogramma`s kunnen worden opgenomen, is er geen voicerecorder ingebouwd. Opvallend is de mogelijkheid om tekstbestanden te tonen en daarnaast zijn er ook enkele simpele spelletjes ingebouwd.



Samsung S2 met halsketting/koptelefoonDe S2 Pebble - een `pebble` is een kiezelsteen - is een pure audiospeler, die behalve mp3- en wma- ook ogg-bestanden kan afspelen. Net als de S3 beschikt de S2 over de zogeheten `Digital Natural Sound engine`, die voor een `verbazingwekkende` geluidskwaliteit dient te zorgen. Verbazingwekkend is echter vooral het uiterlijk: de Pebble is vrijwel rond, met een diameter van 42mm en een dikte van 16mm, en wordt geleverd met een koptelefoon annex halsketting die van het apparaatje een prominent draagbaar sieraad moeten maken. Daarbij is het bedieningspaneel zo eenvoudig gehouden, dat de S2 blind bediend kan worden en onder alle omstandigheden alleen de glanzende `achterkant` zichtbaar is.



De S3 kan met naar keuze 4GB of 8GB geheugen worden geleverd en de accu is goed voor 4 uur video- of 25 uur luisterplezier. De accu van de S2 houdt het `minimaal` 13 uur uit en deze speler kan naar keuze met 1GB of 2GB geheugen geleverd worden. Beide spelers zullen vanaf juni van dit jaar in vijf kleuren worden uitgebracht. Over de verwachte winkelprijzen heeft Samsung nog geen mededelingen gedaan.


EDITORS' CHOICE