NIEUWSPioneer

Nieuwe Pioneer CD-tuners met BT


Redactie HiFi.nl | 02 mei 2008 | Pioneer

(ingezonden mededeling)

Naast de volledige navigatielijn van Pioneer introduceert het merk nu 4 CD-tuners met geïntegreerde Bluetooth® car-kit. Hierdoor kan je veilig en comfortabel bellen terwijl je met de auto rijdt. Het  bespaart je tevens de aanschaf en installatiekost van een aparte handenvrij-kit.
FH-P80BT
Dubbel-Din Radio-CD:

Volledig nieuw van Pioneer is de FH-P80BT, een dubbel-din (dus 2x de standaardhoogte) Radio-CD die geïnstalleerd kan worden in meer dan 450 auto’s. Het dubbel-din formaat wordt immers steeds populairder.

De Pioneer FH-P80BT combineert een stijlvol design met OEL display, een BT-car kit en uitgebreide geluidsregelingen. Zo heb je een 7-bands equalizer en de unieke Pioneer ASR module, die er voor zorgt dat gecomprimeerde formaten zoals MP3, WMA en AAC terug klinken zoals de originele opname. De nodige aansluitingen zorgen dat je klaar bent voor de toekomst; zo kan je een iPod®, een USB-stick en een Bluetooth® Audio bron aansluiten en bedienen. Bovendien kan je via de AUX-in of de Pioneer IP-bus nog andere randapparatuur toevoegen. De 4x50W Mosfet versterker of de 3 RCA-uitgangen gecombineerd met een hoog-/laag doorlaatfilter laten je favoriete muziek haarfijn uit de luidsprekers klinken.

De bediening is kinderspel dankzij de informatie die je op de grote display met 3 lijnen van elk 16 karakters ziet, en de ergonomische draai/druktoets, of misschien gebruik je wel liever de bijgeleverde afstandsbediening. Natuurlijk kan je de Pioneer FH-P80BT ook bedienen via de originele toetsen op het stuur van je auto.

DEH-600BT
Single Din met BT:

Ook in het klassieke CD-tuner formaat brengt Pioneer 3 modellen met een Bluetooth® car-kit. Als instapmodel is de Pioneer DEH-P600BT reeds zeer volledig uitgerust met een krachtige 4x50W Mosfet versterker, een 3-bands EQ, een hoog/laag doorlaatfilter en een RCA-uitgang.

Vanzelfsprekend is het CD-loopwerk geschikt voor het beluisteren van CD’s, maar ook voor MP3 en WMA files. De Aux-ingang laat toe externe bronnen aan te sluiten, terwijl BT-Audio er voor zorgt dat je draadloos de muziek vanop je GSM kan beluisteren. Zoals bij alle Pioneer toestellen kan je ook hier de bediening van je stuur gebruiken.De Pioneer DEH-P700BT doet er nog een schepje bovenop. De 10-kleurige toetsen- en displayverlichting laat het toestel naadloos integreren in het dashboard van je auto. Een IP-bus, USB en iPod® ingang laten nog extra bronnen toe, en de 3 RCA uitgangen maken uitbreiden met versterkers kinderspel. Ook AAC files verteert hij moeiteloos. Een IR-afstandsbediening maakt de bediening nog eenvoudiger.

Topper wordt echter de Pioneer DEH-P800BT die er nog een OEL display en een 7-bands equalizer bovenop doet.

Gemiddeld vastgestelde verkoopprijzen :

FH-P80BT: 399 euro
DEH-600BT: 299 euro
DEH-P700BT: 379 euro
DEH-P800BT: 499 euro


EDITORS' CHOICE