NIEUWSPioneer

Carfi: 3 nieuwe modellen van Pioneer

(ingezonden mededeling)

Met 3 nieuwe modellen brengt Pioneer volgens eigen zeggen de AV-set voor de auto binnen ieders bereik. Alle toestellen zijn geschikt om DVD & CD weer te geven. Bovendien kunnen ze alle populaire formaten als MP3, WMA, AAC voor muziek en DivX® en VCD voor film weergeven.De toestellen zijn uitgerust met een krachtige 4x50W Mosfet versterker, een 3-bands paramatische equalizer, 2 of 3 RCA-uitgangen en een hoog/laag doorlaatfilter. Bovendien richten ze één oog op de toekomst met de USB-, iPod®- AUX- en IP bus-ingang. Zo kunnen alle persoonlijke muziekdragers voor beeld en geluid gebruikt worden. Je kan eveneens een Pioneer Bluetooth® module toevoegen om handenvrij te bellen. Een video-ingang en een video-uitgang laten extra toepassingen als een DVB-Tuner en/of een achterscherm toe. Net zoals alle Pioneer toestellen kunnen de AV-Units bediend worden via de originele toetsen op het stuur van de auto.

Onderling onderscheiden de 3 Pioneers zich als volgt:

De DVH-P5000UB is het instapmodel: een standaard formaat zonder eigen display. Je kan hem echter wel gebruiken om een scherm voor de passagiers mee aan te sturen, en je kan hem als muziekdatabase gebruiken door bijvoorbeeld 1000 MP3’s op één DVD-R te schrijven. Bedienen gaat makkelijk via de handige draai/druktoets of de bijgeleverde afstandsbediening.

Eén stapje hoger vinden we de Pioneer AVH-P4000DVD. Dit is een dubbel-din formaat met een groot aanraakscherm. Reeds 60% van de nieuw verkochte auto’s is geschikt om een dubbel-din toestel te plaatsen. De toetsenverlichting kan 113 verschillende kleuren aan om de visuele integratie met het dashboard naadloos te maken. De bediening gebeurt in de eerste plaats via de logische menu’s op het aanraakscherm, maar een IR afstandsbediening blijft optioneel beschikbaar.Topper is de AVH-P5000DVD, vergelijkbaar met het vorige toestel maar met een extra groot 7”-scherm dat uit de behuizing naar buiten kantelt. Hierdoor kan ook in een auto met single-din sleuf een AV-unit ingebouwd worden. Ook hier gebeurt de bediening via een handig aanraakscherm.

Gemiddeld vastgestelde verkoopprijzen :

DVH-P5000UB: 399 euro
AVH-P4000DVD: 699 euro
AVH-P5000DVD: 799 euro


EDITORS' CHOICE