Dead Can Dance bij High Fidelity Discs

Redactie HiFi.nl | 29 april 2008

Op 2 juni brengt het label 4AD maar liefst negen (!) albums van Dead Can Dance op SACD uit. De SACD`s zullen verpakt zijn in Japanse kartonnen mini-LP hoesjes, replica`s van de originele Engelse vinyl uitgaves, inclusief originele binnenhoezen en nieuwe boekjes met songteksten, album labels en andere afbeeldingen. Het audiofiele label Mobile Fidelity Sound Lab zorgde voor de remastering.

Dead Can Dance - Alle negen albums in één box (SACD) (Pre-order)

Al onderstaande albums in één box. Deze Hybride Stereo SACD`s zijn door Mobile Fidelity geremastered, en ook op gewone cd-spelers afspeelbaar.

Garden Of The Arcane Delights EP (SACD) (pre-order)

Oorspronkelijk als 12-inch EP uitgebracht, en later toegevoegd aan de CD re-release van hun debuutalbum. De vier tracks op dit korte album zijn nog niet eerder als zelfstandige release heruitgebracht. Deze Hybride Stereo SACD is door Mobile Fidelity geremastered, en is ook op gewone cd-spelers afspeelbaar.


 

Dead Can Dance - Dead Can Dance (SACD) (Pre-order)  

Lisa Gerrard en Brendan Perry creëerden midden jaren 80 een geheel eigen stijl van gothic electropop met allerlei etnische invloeden. Op hun gelijknamige debuut zijn invloeden te horen van The Cure en The Cocteau Twins. Mysterieuze en interessante muziek. Deze Hybride Stereo SACD is door Mobile Fidelity geremastered, en is ook op gewone cd-spelers afspeelbaar.

 

Dead Can Dance - Spleen And Ideal (SACD) (pre-order)

Op het tweede studioalbum maakt Dead Can Dance een duidelijk ommezwaai naar een atmosferischer geluid, iets waar ze vanaf dat moment bekend om zouden staan. De mystieke zanglijnen van zowel Brendan Perry als Lisa Gerrard passen perfect bij de soms bijna middeleeuws aandoende electronishce klanktapijten. Briljante plaat. Deze Hybride Stereo SACD is door Mobile Fidelity geremastered, en is ook op gewone cd-spelers afspeelbaar.

 

Dead Can Dance - Within The Realm Of A Dying Sun (SACD) (pre-order)

Op het derde studioalbum nemen Lisa Gerrard en Brendan Perry qua zang ieder een plaatkant voor hun rekening. Daardoor zijn hun enorme individuele talenten op dit album beter te onderscheiden. Op dit album zijn voor het eerst ook duidelijk Arabische invloeden te horen. Deze Hybride Stereo SACD is door Mobile Fidelity geremastered, en is ook op gewone cd-spelers afspeelbaar.

 

Dead Can Dance - The Serpent`s Egg (SACD) (pre-order)

De openingstrack The Host Of Seraphim geldt als één van de verbluffendste momenten in de Dead Can Dance geschiedenis, en laat het extreme vocale bereik van Lisa Gerrard horen, en is sindsdien een aantal keren in films gebruikt. Artistiek hoogtepunt. Deze Hybride Stereo SACD is door Mobile Fidelity geremastered, en is ook op gewone cd-spelers afspeelbaar.

 

Dead Can Dance - Aion (SACD) (Pre-order)  

Op Aion ligt de nadruk zeer sterk op middeleeuwse melodieën. Niet alleen qua sfeer, maar soms ook letterlijk qua herkomst. Tel daarbij de steeds beter wordende zang van Perry en Gerrard, en het enorme arsenaal aan wereldmuziek-instrumentarium, en men vindt een meesterwerk. Briljante opnamekwaliteit ook. Deze Hybride Stereo SACD is door Mobile Fidelity geremastered, en is ook op gewone cd-spelers afspeelbaar.

 

Dead Can Dance - Into The Labyrinth (SACD) (pre-order)

Ook dit album begint met een track waarvan zelfs de meest doorgewinterde muziekliefhebber kippenvel krijgt. De – woordloze – zang van Lisa Gerrard reikt af en toe zo laag dat men zou kunnen denken dat er een bariton van wereldklasse zingt. Bijzonderheid: Perry en Gerrard speelden alle instrumenten zelf. Super... Deze Hybride Stereo SACD is door Mobile Fidelity geremastered, en is ook op gewone cd-spelers afspeelbaar.

 

Dead Can Dance - Toward The Within (SACD) (Pre-order)  

Op dit live album staan maar liefst elf tracks die nooit eerder werden uitgebracht. Dat was zo de gewoonte bij Dead Can Dance, en de fans smulden ervan. Ook live is het enorme vocale talent van Gerrard en Perry onomstreden, evenals hun grote muzikale kennis en kunde. Deze Hybride Stereo SACD is door Mobile Fidelity geremastered, en is ook op gewone cd-spelers afspeelbaar.

 

Dead Can Dance - Spiritchaser (SACD) (pre-order)

Het laatste album van Dead Can Dance laat een iets ander geluid horen. Allereerst omdat er weer `externe` muzikanten meedoen (vooral heel veel percussie), en ook omdat er hier en daar `nieuwe` instrumenten hoorbaar zijn (zoals een Ennio Morricone-achtige electrische gitaar). Het werkt verrassend goed. Waardige afsluiter van een verbluffende samenwerking. Deze Hybride Stereo SACD is door Mobile Fidelity geremastered, en is ook op gewone cd-spelers afspeelbaar.


EDITORS' CHOICE