NIEUWSTannoy

Award voor Tannoy Revolution Signature

Redactie HiFi.nl | 22 april 2008 | Tannoy

(ingezonden mededeling)

De Tannoy Revolution Signature DC6T is door de vakjury van de Media Totaal Awards 2008 unaniem verkozen tot beste luidspreker van het jaar. Diewertje Blok heeft de felbegeerde Award uitgereikt aan Raoul Eurlings van HNNY Benelux.

In het rapport van de vakjury worden niet alleen de “Dual Concentric” units van Tannoy geroemd, die in vele modellen zijn terug te vinden, maar bovenal de Revolution Signature DC6T. Dit onlangs geïntroduceerde model maakt deel uit van een geheel nieuwe lijn luidsprekers die niet alleen tot hun recht komt in een surround opstelling, maar ook in een stereo-opstelling het predicaat “fantastisch” meekrijgt.Dit predicaat krijgt een luidspreker niet zomaar. Opvallend aan de prestaties van de DC6T is de uiterst precieze plaatsing van instrumenten, het gemak waarmee dynamische passages weergegeven worden en het opmerkelijke gevoel voor muzikale details. De jury vervolgt: “steeds weer een feest om naar te luisteren”. De prachtig vormgegeven behuizing met afgeronde achterkant en de sublieme bouwwijze zijn ongekend voor een luidspreker in deze prijscategorie.

De importeur voor Nederland, HNNY Benelux, is zeer content met de award maar vindt hem ook welverdiend. Raoul Eurlings legt uit: “Tannoy staat al jaren bekend als fabrikant van topklasse luidsprekers. Jaren van ontwikkeling en ervaring hebben ertoe geleid dat Tannoy de Revolution Signature heeft geïntroduceerd. Deze lijn blinkt uit op meer vlakken dan alleen klank. Natuurlijk is het belangrijk dat dit product fantastisch klinkt en zich zeer makkelijk laat aansturen. Maar denk ook aan design, duurzame bouwwijze en gunstige prijsstelling. De Tannoy Revolution Signature is een luidsprekerlijn die ver boven het gangbare niveau uitstijgt en de DC6T is terecht gekroond tot luidspreker van het jaar.”

MERK

EDITORS' CHOICE