NIEUWS

Uitvinding tegen kabelknopen

Redactie HiFi.nl | 22 april 2008

(gezien op internet)

Studenten van het Haagse ROC Mondriaan Techniek en ICT hebben een uitvinding gedaan waardoor oordorpjes niet meer in de knoop raken. Het slimme apparaatje, genaamd RolloR, is in massaproductie gegaan en wordt door de studenten nu op de Nederlandse markt geïntroduceerd.



Het studentenbedrijf, eveneens RolloR genaamd, overhandigt dinsdag de eerste grote order aan de heer van Hoorn, directievoorzitter van Mondriaan Techniek en ICT. Inmiddels heeft het bedrijf een orderportefeuille van 10.000 stuks én is regionaal kampioen `Beste studentbedrijf`.

Dankzij de uitvinding hoeven oordopjes nooit meer in de knoop te raken en kan de luisteraar zelf de ideale lengte van het snoer bepalen. Het overtollige snoer wordt opgerold. Eén van de zeven initiatiefnemers Fabian Pronk (21) legt uit: `We merkten zelf dat we zoiets echt mistten. We hebben toen de RolloR bedacht. Met ondersteuning van ROC Mondriaan Techniek en ICT is het nu gelukt om onze uitvinding op de markt te brengen.`



Het bedrijf is aangesloten bij platform Jong Ondernemen en heeft in de regionale finale voor de beste jonge onderneming de eerste prijs gewonnen. Daarmee gaat RolloR door naar de landelijke finale van Jong Ondernemen in juni 2008.


EDITORS' CHOICE