NIEUWSMitsubishi

Mitsubishi Laser-tv


Redactie HiFi.nl | 15 april 2008 | Mitsubishi

Het Japanse Mitsubishi heeft bevestigd dat de allereerste lasertelevisie nog dit jaar op de markt komt. De techniek heeft het in zich om lcd en plasma te vervangen, maar bleef tot voor kort een mooie belofte.

Het demonstratiemodel dat Mitsubishi op de CES-elektronicabeurs in Las Vegas toonde, was het middelpunt van de belangstelling, maar echte concrete plannen voor productie waren nergens te bekennen. Nu maakt de televisietak van de Japanse producent bekend dat het eerste model vanaf het einde van de zomer beschikbaar komt onder de naam LaserVue HDTV.

Volgens HD Guru is de beeldkwaliteit van het model dat hij te zien kreeg vele malen beter dan het prototype dat in Las Vegas te zien was. De wapenfeiten van de televisie zijn een gering stroomverbruik (helft van lcd-technologie), dezelfde plat- en lichtheid als huidige modellen en het vermogen om veel meer kleuren weer te geven dan concurrerende soorten. Volgens de HD-specialist kan LaserVue daarnaast driedimensionaal beeld weergeven. Omdat verschillende filmstudio’s op dit moment 3D-films uitbrengen, kan dit een belangrijke troefkaart zijn.

Mitsubishi wil pas in juni bekendmaken wat de winkelprijs en leverdatum van de LaserVue HDTV wordt; maar dat de televisie vooral in het begin alleen voor de rijken is weggelegd staat vast.

EDITORS' CHOICE