NIEUWS

Disney Pixar-films in 3D

Redactie HiFi.nl | 11 april 2008

(gezien op het Internet)

(Novum/Ap) - Walt Disney brengt vanaf volgend jaar alle films van zijn animatiestudio Pixar in 3D uit. Dat vertelde creatief directeur John Lasseter tijdens een presentatie in New York van animatiefilms die tot 2012 gepland staan.

De eerste film van Pixar die naast de traditionele tweedimensionale versie ook in 3D verschijnt is `Up`, een animatiefilm over een weduwnaar die op avontuur gaat in Zuid-Amerika. Daarna komt in juni 2010 `Toy story 3`, waarin hoofdpersoon Andy is opgegroeid en op het punt staat naar de universiteit te gaan. Pixar, dat twee jaar geleden door Walt Disney werd gekocht, is ook van plan om `Toy story` en `Toy story 2` in een 3D-versie uit te brengen.

In de zomer van 2011 verschijnt `Newt`, een liefdesverhaal over twee watersalamanders. Met kerst 2011 draait `The bear and the bow` in de bioscopen en `Cars 2` sluit het rijtje in de zomer van 2012.

Pixar brengt in juni `Wall-E` uit, die nog alleen in een tweedimensionale versie verschijnt. Het liefdesverhaal `Wall-E` gaat over een robot die alleen op de Aarde woont. De bewoners hebben de Aarde verlaten en lieten de robot achter om de boel op te ruimen. Na zevenhonderd jaar wordt het robotje Eve naar Aarde gestuurd om te kijken of er leven is op de verlaten planeet.

De Walt Disney Animation Studio, de oorspronkelijke animatiestudio van Disney, heeft ook een flinke rij films klaarstaan. In november verschijnt `Bolt`, een tekenfilm over een acterende hond die denkt superkrachten te hebben. Tijdens de kerst van 2010 draait het sprookje `Rapunzel` in de bioscopen. Een jaar later verschijnt het moderne fantasieverhaal `King of the elves`. Alle drie de films worden zowel twee- als driedimensionaal uitgebracht.


EDITORS' CHOICE