Nieuw bij High Fidelity Discs

Redactie HiFi.nl | 08 april 2008

Het nieuwe formaat SHM (Super High Material) CD genaamd, maakt gebruik van een ultratransparante kunststof die is ontwikkeld voor de productie van hoogwaardige LCD- en plasmaschermen. De klankmatige verbetering blijkt substantiëel te zijn. Er is sprake van een toegenomen transparantie, betere resolutie en detaillering, en een rustiger geluid.

High Fidelity Discs neemt alle beschikbare titels op voorraad. Deze releases zijn echter allemaal gelimiteerd, en herpersingen worden, zoals het er nu uit ziet, niet gedaan. Hieronder een greep uit de titels die de afgelopen weken zijn binnengekomen, of op korte termijn zullen arriveren.

Bjork - Post + 1 (Limited Edition) (SHM-CD)

Twee jaar na haar verpletterende debuut onder haar eigen naam (met de uiterst originele titel Debut) volgde de opvolger Post (echt goed over nagedacht). Zonder zich te laten belasten door het "second album syndrome" produceerde de IJslandse zangeres opnieuw een album met een ijzersterke mix van dansbare tracks, kleine liedjes en rijk georchestreerde popjuweeltjes. Toch was Post al een stuk complexer dan het debuut, en die lijn heeft zij sindsdien voortgezet. Op korte termijn zullen alle titels van Björk op SHM-CD worden heruitgegeven.Van Morrison - Tupelo Honey + 2 (Limited Edition) (SHM-CD) (Pre-Order)

Van (the Man) Morrison wordt gezien als de godfather van de Blue-Eyed Soul. Tupelo Honey behoort tot zijn meesterwerken uit de vroege zeventiger jaren, en volgt de door hem vaker gehanteerde werkwijze: de eerste track is de hit (daar zijn we dan meteen vanaf...) waarna hij pas echt aan de slag gaat. De sfeer op Tupelo Honey is pastoraal en nostalgisch, en de opnamekwaliteit is warm en betrokken. Op korte termijn zullen een aantal titels van Van Morrison op SHM-CD worden heruitgegeven. In dit stadium helaas nog niet zijn vroegste werk, maar wie weet…


Ben Sidran – Don`t Let Go (Limited Edition) (SHM-CD) (Pre-Order)

Strakke en funky jazz van pianist/vocalist Sidran. Op drums is onder meer Clyde Stubblefield te horen, die verantwoordelijk is voor de meest gesamplede drumbreak aller tijden (die uit James Brown`s Funky Drummer). Samen met Phil Upchurch op bas ontstaat een onweerstaanbare groove. Verpakt in een mini-LP hoes.

SHM-CD`s zijn in alle gangbare genres beschikbaar, van pop tot heavy metal, en van jazz tot klassiek.

Lees hier het achtergrondartikel dat onze muziekrecensent Jan Luisterburg schreef over SHM-CD.


EDITORS' CHOICE