Nieuwe producten Van Medevoort


Redactie HiFi.nl | 27 maart 2008 | Van Medevoort

(ingezonden mededeling)

Van Medevoort heeft een nieuwe serie producten uitgebracht; de 250 serie. De serie bestaat uit een drietal producten die de basis vormen van de Audioart elektronicalijn. De producten vallen in de 1000 euro prijsklasse. De 250 serie bestaat uit een versterker (MA250), een tuner (TU250) en een cd-speler (CD250).

De vM MA250 geïntrigeerde stereoversterker is de opvolger van de vM MA240. De versterker bestaat net als zijn voorganger uit een analoge voorversterkertrap en de UcD (Universal class D) klasse ‘D’ versterkermodule.  Volgens de fabrikant klinkt de vM MA250 nog beter.De CD250 is een cd-speler met een solide basis. De stevige kastconstructie en het zwevend gemonteerde cd loopwerk op een subchassis zorgen er volgens de fabrikant voor dat vervelende resonanties niet doordringen vanuit het loopwerk. Verder beschikt de speler over een vM Super Clock. Dit zorgt volgens Van Medevoort voor een aanzienlijke reductie van jitter (digitale ruis).De TU250 tuner beschikt over een stabiele Phase Lock Loop (PLL) synthesizer tuning en unieke audiocircuits. Dit zorgt er volgens de fabrikant voor dat er naar studiokwaliteit geluid kan worden geluisterd zonder een greintje ruis of vervorming. Verder beschikt de tuner over een timerfunctie voor het opnemen van radio-uitzendingen en RDS.Prijs
Het design van het drietal is zo ontwerpen dat de apparaten perfect bij elkaar passen. De vM MA250 en de TU250 hebben een adviesprijs van 990 euro. De vM CD250 kost 1190 euro.

EDITORS' CHOICE