NIEUWS

Meedoen in Thriller clip?

Redactie HiFi.nl | 27 maart 2008

(ingezonden mededeling)

Ooit al eens willen meedansen in de Michael jackson video `Thriller`? Dat kan sinds kort een beetje, want door een drietal foto`s van jezelf in te laden op de speciale website www.mythrillervideo.com kun je een prominente rol spelen in deze historische en baandoorbrekende videoclip!

Na het uploaden van het beeld krijg je namelijk de bekende zombie dance sequence uit de video te zien, met jouw gezicht op het lichaam van Michael. Dat kan heel wat hilarische situaties opleveren!

De video van `Thriller` is een veertien minuten lang durende minifilm geregiseerd door filmregisseur Jonathan Landis op de muziek van Michael Jackson`s hitsingle. Vlak voor kerst 1983 ging hij `in première` en zette al meteen records: langste video ooit én duurste video ooit (ruim 800.000 dollar). De film is losjes gebaseerd op een populaire horror film van Landis uit de jaren `80: An American werewolf in London. De choreografie komt van Michael Peters, die ook verantwoordelijk is voor de choreografie van de `Beat It` video. `Thriller` kreeg in 1984 maar liefst 3 MTV awards (best overall performance, best choreography en viewers choice) en werd in 1999 door de muziekzender verkozen tot de beste video ooit. Jackson ontving ook nog 2 Grammy`s voor de Thriller-video, in 1984 en 1985.


EDITORS' CHOICE