NIEUWSEpson

Epson verbetert 3LCD lichtopbrengst


Redactie HiFi.nl | 25 maart 2008 | Epson

(gezien op internet)

Elektronicaproducent Epson is begonnen met de massaproductie van de nieuwe htps-tft-panelen voor gebruik in 3lcd-projectors. De nieuwe panelen maken projectors met een hogere lichtopbrengst mogelijk.

De nieuwe tn-projectorpanelen van Epson hebben een beelddiagonaal van 2,54cm en een resolutie van 1400 bij 1050 pixels bij een pixelgrootte van 14 micrometer. Door gebruik van de nieuwe panelen zijn projectors mogelijk met een aperture ratio van 77 procent, waardoor een waargenomen helderheid van 4000 tot 5000 lumen bereikt kan worden. De huidige projectors van Epson gaan niet verder dan ongeveer 3500 lumen. De helderheid kan dankzij de nieuwe lcd`s in de toekomst nog verder worden verhoogd.Ook een verhoging van het contrast van 3lcd-projectors ligt in het verschiet door het gebruik van zogeheten optical compensators. Met deze optische verfijning is een contrastverhoging tot 35 procent te behalen, maar de techniek is nu alleen nog beschikbaar voor projectorpaneeltjes met een beelddiagonaal van 2cm.

Eind januari kondigde Epson al twee wxga-lcd`s aan met beelddiagonalen van 1,4cm en 1,9cm. Deze worden gemaakt met dezelfde D7-procestechnologie die ook gebruikt wordt voor het nieuwe sxga+-paneel.

EDITORS' CHOICE